Mannen zijn ijdeler voor hun eerste date

geroosterde venkel

Op een eerste date willen we er allemaal leuk uitzien. Want je moet natuurlijk wel een goede eerste indruk maken op je afspraakje. Maar wat blijkt nu? Mannen geven hier meer geld aan uit dan vrouwen. Onze verleiders zijn blijkbaar erg bezig met hun looks alvorens een vrouw te versieren.

Beautyproducten
Vrijgezelle mannen van 24 jaar geven zelfs een derde meer uit aan hun uiterlijke verzorging dan wij. Uit onderzoek bleek dat mannen voor een date gemiddeld 40 euro uitgeven aan kleding, kapsels, zelfbruiners en andere beautyproducten. Ze moeten er natuurlijk wel netjes uitzien voor ons! Wij geven echter maar 30 euro uit aan een datevoorbereiding. Als onze date niet leuk genoeg is, kunnen we tenminste nog met de taxi naar huis.

Meer zelfvertrouwen
“Het is geweldig om te zien dat mannen hun best doen om er goed uit te zien”, zegt Kate Taylor, relatie-expert bij Match.com. “Als je het gevoel hebt dat je er goed uitziet, heeft dat een groot effect op je zelfvertrouwen. Dit kan ervoor zorgen dat je in topvorm bent op je date. Dus als een bruin teint en een beetje haargel je meer zelfvertrouwen geven, breng dan een bezoekje aan een beautysalon!”

Natuurlijk is iemands humor of vriendelijkheid wel belangrijker dan het uiterlijk. Dus als je niet genoeg geld hebt voor de kapper hoef je je geen zorgen te maken, want het gaat meer om je innerlijk dan om je uiterlijk!

Hoeveel geef jij uit aan je verzorging voor een eerste date?

Bron: Aol.