Mannen zijn traditioneler in de liefde

geroosterde venkel

Mannen blijken veel traditioneler in de liefde dan vrouwen, zo blijk uit onderzoek van Discovery Networks (van Discovery Channel en vrouwenzender TLC) onder 2500 mannen en 1400 vrouwen.

Trouwen en kinderen
Mannen blijken, als ze eenmaal de ware hebben gevonden, dolgraag te willen trouwen. De helft vindt het noodzakelijk om een boterbriefje te halen, terwijl dat percentage bij vrouwen op slechts 6% ligt. Vrouwen met een relatie hebben wel een grotere kinderwens: 84% wil graag een baby, tegenover 42% van de mannen.

Van de vrouwen die single zijn zegt een derde daar erg tevreden mee te zijn. Mannen vinden het vrijgezellenbestaan wat minder prima, slechts een vijfde heeft er vrede mee dat hij geen partner heeft.

Onzeker
Als een man een partner heeft, is hij vele malen minder onzeker dan wij vrouwen. Zo’n 60% zegt nooit onzeker te zijn in de liefde, tegenover slechts 2% (!) bij de vrouwen! Daarnaast is maar liefst 91% van de deelnemende dames weleens jaloers, terwijl dit bij de mannen voor slechts 14% geldt.

Kostwinner
Veel mannen houden graag vast aan de traditie dat zij kostwinner zijn, maar gelukkig vindt het merendeel (tweederde) dat deze rol ook wel door vrouwen mag worden ingevuld. Bij de vrouwen is dat percentage nog hoger: driekwart van hen zou het acceptabel vinden als zij het meeste geld binnen brengt.

81% van de vrouwen zou het daarbij prima vinden als haar partner huisman is, maar slechts een derde van de mannen is daadwerkelijk huisman of zou dat willen zijn.

Vreemdgaan
Mannen en vrouwen zijn het er over eens: vreemdgaan is not done. Hoewel bijna alle mannen en vrouwen zeggen elkaar te vertrouwen als ze eenmaal een relatie hebben, controleert maar liefst tweederde van de vrouwen de telefoon van haar partner op geheime sms’jes. Let wel: een derde van de mannen doet hetzelfde.