Oh jee: Marie Kondo kan een negatief effect hebben op je liefdesleven

Hoewel Marie Kondo misschien een hoop rust in je leven heeft gebracht – toegegeven, je hebt een heleboel minder zooi -, kan de opruimgoeroe ook een negatief effect hebben. En wel in de liefde.

Even een korte uitleg voor wie de hype gemist heeft: Marie Kondo verovert met haar techniek de hele wereld. Ze had al twee boeken en kreeg daar een serie op Netflix bij. De KonMari-methode is dan ook razend populair en laat je vooral afvragen: ‘Does it spark joy?’ Oftewel, geeft het voorwerp je wel of geen vreugde en aan de hand daarvan kun je bepalen of het weg moet. Klinkt super effectief, maar als je hierin doorslaat is heeft het allesbehalve een positief gevolg voor jouw (liefdes)leven.

Daten

De oprichters van Plenty of Fish, een hele grote datingsite vooral in Amerika, zien namelijk een nogal gekke ontwikkeling in de (online) datingwereld. De techniek van de Japanse opruimgoeroe wordt door meer en meer mensen ook toegepast op de personen met wie ze daten. Ze verbreken contact zonder de ander uit te leggen waarom, simpelweg omdat diegene hen geen vreugde zou brengen.

Bedanken

Maar ‘ghosting’ is natuurlijk voor niemand prettig. Marie Kondo zegt dan ook altijd dat je spullen eerst moet bedanken voordat ze bij het grofvuil belanden. Iemand even laten weten dat het ‘m niet gaat worden, is dan ook wel zo netjes. Andersom zou jij toch ook niet zomaar niks meer willen horen van die ene leuke date, omdat je bij hem of haar geen joy sparked? 

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!