Masturberen: gezond voor jou en hem

geroosterde venkel

Masturberen is heel goed voor de mens, dat komt weer uit nieuwe onderzoeken. Doe-het-zelven heeft allerlei positieve gevolgen voor je gezondheid, betogen twee Australische wetenschappers.

Bij vrouwen kan masturbatie infecties aan de baarmoederhals en het urinekanaal voorkomen, schrijven Spring Chenoa Cooper en Anthony Santella van de University of Sydney op de website The Conversation. Als vrouwen opgewonden raken, verwijdt de baarmoederhals zich en komt de vochtcirculatie makkelijker op gang, waardoor bacteriën ook worden weggespoeld. Bovendien wordt het risico op suikerziekte kleiner door masturbatie, helpt het tegen slapeloosheid en versterkt het de bekkenbodemspieren.

Mannen die de hand aan zichzelf slaan hebben een kleinere kans op prostaatkanker. Ook werkt hun immuunsysteem beter door de aanmaak van cortisol. Daarnaast neemt het aantal endorfines in het bloed toe, waardoor je minder snel depressief wordt. De wetenschappers betogen dat soloseks ook een goede manier is om geslachtsziekten te voorkomen: die kun je jezelf immers niet geven. Om nog maar te zwijgen van andere voordelen, zoals het verminderen van stress en een lagere bloeddruk.

Wij kunnen niets anders meer toevoegen dan: enjoy!
Hier kun je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van masturberen.

Bron: BuzzO