Yes I do: waarom masturdating heel goed voor je is

Masturdating

Dat je echt geen date nodig hebt om het leuk te hebben, wisten we natuurlijk allang. Toch maakt de term masturdating – daten met jezelf – een comeback.

Het idee ontstond al in 2015, maar lijkt nu weer helemaal populair te zijn. Net zoals bij masturbatie draait het echt even helemaal om jou. Alleen in dit geval neem je jezelf mee op een soort ‘date’, gewoon, omdat je het waard bent.

Alleen is ook heel gezellig

Want die film die je zo graag wilde zien? Waarom zou je daar niet lekker alleen heen gaan. Grote bak popcorn erbij en genieten maar. Daar heb je écht niemand anders bij nodig. Datingexperts zijn dan ook een groot voorstander van masturdating, omdat het een goede invloed zou hebben op je geestelijke gezondheid en je eigenwaarde. Maar dat is niet alles. Daarnaast zou het een goede basis leggen voor een toekomstige relatie.

Me-time

Relatietherapeuten Selina en Vicki van Project Love leggen uit: ‘Je ontwikkelt vooral een sterke en zorgzame relatie met jezelf, waar je gewend raakt jezelf te behandelen zoals je dat ook bij een beste vriend zou doen. Je bent hierbij volledig verantwoordelijk voor je eigen geluk.’ Het idee is dan ook dat alleen als je een goede, sterke en liefdevolle relatie met jezelf hebt, jouw relatie met anderen echt kan opbloeien. En of je het nu een date noemt of niet, jezelf verwennen is áltijd een goed idee. Dus waar wacht je nog op?

banner

Bron: Glamour | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!