Meer kans op een relatie? Daar moet je dit voor doen

meer kans op een relatie

Ben je dat vrijgezelle bestaan zat? Dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken.

Als je single bent en graag een relatie wil, zul je je misschien op allerlei manieren inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Zou goed kunnen dat je druk bent op Tinder, een profiel hebt op een dating website of misschien wel regelmatig uitgaat met de hoop een leukerd in de kroeg op te pikken. Uit recent onderzoek blijkt echter dat iets totaal anders de kans op een partner drastisch vergroot. En het is waarschijnlijk niet wat je verwacht. Wil je meer kans op een relatie? Dan moet je vrijwillig vrienden, familie of buren gaan helpen. Whut? Ja, echt!

Helpende hand

Duitse onderzoekers onderzochten bij meer dan 12.000 singles sociaal en onbaatzuchtig gedrag. Een jaar later werd gekeken welke van deze singles een relatie hadden. Wat bleek? De vrijgezellen die eens per week iemand uit hun omgeving een helpende hand boden, hadden 46% meer kans op een relatie.

Zwoegen is sexy

Behulpzaam zijn is dus goed voor je liefdesleven. Volgens de onderzoekers is de behoeften van anderen voor die van jezelf stellen, een indicator van goed gedrag of zelfs van goede ouderschapskwaliteiten. En dat is wat je aantrekkelijk maakt voor het andere geslacht.

Handen uit de mouwen

Voordat je je in allemaal bochten gaat wringen om iedereen in je omgeving zoveel mogelijk te helpen, besef dat het hier gaat om een correlatie tussen behulpzaam zijn en een grotere kans op een relatie. Anderzijds kan het natuurlijk geen kwaad om regelmatig lief te zijn voor je omgeving als dat je meer kans op een relatie geeft. Afwasje? Paar verhuisdozen tillen? Of misschien boodschappen doen voor een vriendin die ziek is? Doe maar, je weet het nooit…

Beeld: iStock
Bron: Women’s Health Magazine