Meer mannen dan vrouwen gluren in de telefoon van partner

geroosterde venkel

Wie had dat gedacht: 62 procent van de mannen gluren regelmatig in de telefoon van hun geliefde. En slechts 34 procent van de vrouwen werpt weleens een stiekeme blik in het mobieltje van hun wederhelft.

Om toegang te krijgen tot het mobieltje van hun partner heeft 52 procent het wachtwoord bemachtigd. En al dat gluren en bespieden doen de meesten uiteraard niet om onschuldige redenen: 89 procent van de respondenten pleegt ‘telefoon-inbraak’ om te checken of hun partner ongepaste berichtjes verstuurd.

En wie zoekt, die zal vinden… Ongeveer de helft trof iets aan dat niet door de beugel kan. Daarvan bestond 53 procent uit sms’jes en dergelijken en 42 procent uit Facebook-berichten.

Zo’n 60 procent van de vrouwen ondernamen stappen nadat ze op iets stuitte in de telefoon. Hoewel meer mannen gluren, bracht maar 37 procent ter sprake wat ze vonden op het mobieltje.

Ondanks dat zoveel mannen en vrouwen zich schuldig maken aan ‘telefoongluren’, zou 31 procent de meteen relatie verbreken als hun partner het zou doen bij hen. Verder houdt 36 procent zijn mobieltje altijd in de gaten, zodat hun vriend of vriendin niet kunnen kijken in toestel.

 

Lees hier 8 tekenen dat je partner virtueel vreemdgaat.

 

Bron: Female First