Meer sex in de winter dan zomer

geroosterde venkel

Eén voordeel van de koude winter die over niet al te lange tijd weer zijn intrede doet: we hebben in dat seizoen meer sex dan in de zomer. Tijdens koude winters zoeken we namelijk vaker de warmte op bij elkaar in bed.

De stijging van het aantal verkochte sextoys, lingeriesetjes en dergelijke accessoires tijdens de koude maanden geeft aan dat we het in de winter wel naar ons zin hebben in de slaapkamer. Uit onderzoek blijkt dat we in de winter gemiddeld twee keer per week sex hebben, terwijl dat in de zomer één keer is.

Eenzaamheid

De redenen voor meer sex verschillen nogal tussen mannen en vrouwen. Zo’n 30 procent van de mannelijke respondenten denkt  dat het komt doordat het moeilijker is om single te zijn tijdens de feestdagen. Bovendien is de zomer volgens hen geschikter om te scharrelen.

Verder verklaart 26 procent van de mannen dat ze vaker vrijen in het koudste jaargetijde, omdat ze tijdens de zomer vaak buiten zijn waar zich weinig mogelijkheden voor sex voordoen. Bovendien had 36 procent meer moed om een vrouw aan te spreken vanwege de vloeiende alcohol tijdens feestdagen. Verder vond 22 procent sex tijdens de winterse kou een ideale manier om op te warmen.

Opwarmen

Daarentegen vindt meer dan de helft van de vrouwen een vrijpartij dé manier om op te warmen. Nog een praktische reden is volgens 43 procent dat een spannende vrijpartij een ideaal cadeautje is voor dames die krap bij kas zitten. Verder vindt 37 procent sex onder de wol fijner, want dan kunnen ze hun onzekerheden meer bedekken. Bijna een kwart van de vrouwen noemt alcohol een bijdragende factor.

Bron: Female First