Meer succes met daten? F*ck dat eisenlijstje!

eisenlijstje

Waar moet jouw ideale man allemaal aan voldoen? Kijk uit dat je je eigen liefdesleven niet volledig om zeep helpt met dat eisenlijstje van je. Een paar redenen om de selectieprocedure iets te versoepelen.

Het is oppervlakkig

Hij moet minimaal 15 centimeter langer zijn dan jij. Heel knap. Een goede lach. Humor hebben, want je wil elke dag samen in een deuk liggen. Verzorgd zijn. Een goede baan. Creatief, want je houdt niet van suffe types. Zijn financiën op orde. Een fatsoenlijke kledingsmaak. De inrichting van zijn huis moet wel enigszins acceptabel zijn. Geen crazy exen. Een leuke muzieksmaak, want je moet natuurlijk wel samen naar concerten kunnen. Communicatief vaardig. En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Ergens moet je concessies doen. Natuurlijk hoef je niet te settelen voor iets waarvan je weet dat het niet bij je past, maar kijk eens kritisch naar dat eisenlijstje in plaats van die man die met je op date wil. En als je het nu eenmaal goed doet op lijstjes, maak er dan eentje die meer gaat over positieve karaktertrekken en hoe iemand in het leven staat.

Geen verrassingen

Als je alleen maar focust op waar de man in kwestie aan moet voldoen, is er geen ruimte om verrast te worden. Kijk naar the bigger picture in plaats van een optelsom te maken van de checkpoints op je eisenlijstje. Laat ruimte over voor spontaniteit. Ga eens op date met iemand die niet direct op jouw ideale man lijkt, wie weet val je als een blok voor hem…

Het bleek geen recept voor succes

Grote kans dat je dat eisenlijstje in het verleden ook al had. En dat de vorige mannen er niet aan voldeden of in de praktijk helemaal niet zo ‘perfect’ bleken te zijn. Misschien denk je bepaalde dingen ‘nodig’ te hebben of belangrijk te vinden in een man, maar is dat helemaal niet wat maakt dat je jezelf in een relatie ziet met die persoon.

Je eisenlijstje zegt meer over jou dan over hem

Het is zeker goed om te weten wat je waard bent maar al die voorwaarden waar die ideale partner aan moet voldoen, zeggen vaak meer over jou dan over hem. Waarom vind je al die dingen zo belangrijk? Uiteindelijk gaat het erom dat jij net zo speciaal bent voor hem als hij voor jou. En jammer maar helaas, bij de liefde horen ook de minder leuke kanten van iemand. En die van jezelf. Zet jezelf daarom eerst voor de spiegel voordat je van alles eist van een ander.

Beeld: iStock