Meer zin in seks in de zomer? Dit is hoe dat komt

zin seks zomer

Dit seizoen staat bekend om de tropische temperaturen, zwoele avonden, maar toch ook vooral heel veel plaknachten. Hoe dan ook, mocht je meer zin in seks hebben in de zomer, dan is dat heel logisch. Er blijkt namelijk een wetenschappelijke verklaring voor te zijn.

Lees ook:
Hierom laat je soms een vaginale scheet (en dat is heel normaal)

Zo zou simpelweg het meer zien van huid gedurende dag al zorgen dat je spontaan tussen de lakens wil duiken. Maar dat is niet de enige reden.

Zin seks zomer

Wanneer het zonnig is, zul je eerder die wandeling maken of lekker een terrasje pakken. Je hebt meer interactie met mensen en zult eerder nog even naar buiten gaan, dan onder een dekentje kruipen en serie kijken. Meer sociale activiteiten leidt weer tot meer seks, dus tel uit je winst.

Boost

Ook wijst Italiaans onderzoek uit dat de zon de aanmaak van serotonine een flinke boost geeft. Door een toename in dit hormoon voel je je niet alleen gelukkiger, maar zal ook je libido omhoog schieten. Daarnaast blijkt uit deze studie dat mannen in de maanden juli en augustus dubbel zo vruchtbaar zijn dan in bijvoorbeeld januari, wat ook weer alles te maken heeft met een hogere dosis serotonine. Of dat ook écht zo is, of te wijten is aan andere oorzaak, is nog niet volledig onderzocht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!