De meest populaire bruiloft-nummers

geroosterde venkel

Welke muziek draai je op je eigen bruiloft? Het is iets waar je tijdens het plannen zeker over na moet denken. De eerste dans als man en vrouw is natuurlijk een romantisch moment, waar het perfecte liedje bij hoort.

Sommige stellen zijn misschien heel origineel in hun muziekkeuze, maar het blijkt dat mensen op hun bruiloft toch vaak voor klassiekers gaan. Hieronder zie je een lijstje van de meest populaire nummers tijdens de eerste dans. Volgens Elizabeth Graves, hoofdredacteur van Martha Stewart Weddings, kiezen veel stellen voor deze romantische nummers:

1. Etta James – At Last
2. Otis Redding – That’s How Strong My Love Is
3. Otis Redding – These Arms of Mine
4. Band of Horses – No One’s Gonna Love You (ook gedraaid op de bruiloft van Drew Barrymore en Will Kopelman!)
5. Ray Lamontagne – You Are The Best Thing
6. Etta James – A Sunday Kinda Love (vooral populair op zondagse trouwerijen!)

Bovendien stelde de online muziekdienst Spotify een top 20 samen van populairste trouwnummers in Amerika. Ze analyseerden bijna 66.000 bruiloft-afspeellijsten van gebruikers om te kijken welke nummers het populairst zijn. Zie het resultaat hieronder! Heb je Spotify, dan kun je de playlist ook nog eens beluisteren.

<iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:1222748714:playlist:0Z3KsGdlwNPwZrCuG9H2xC” frameborder=”0″ allowtransparency=”true” width=”300″ height=”380″></iframe>

Bron: CBS News