Meeste vreemdgangers wonen in Amsterdam

amsterdam

Amsterdam staat bovenaan in de top 10 van steden met de meeste vreemdgangers.

Dat blijkt uit cijfers van AshleyMadison.com, een datingsite voor mensen die getrouwd zijn. De Top 10 komt tot stand door een optelsom van het aantal actieve leden per stad. Almere is de snelst stijgende nieuwkomer.

Eindhoven stijgt

Wat de nummers één tot en met vijf betreft is er weinig veranderd in het afgelopen jaar. Rotterdam en Den Haag staan nog steeds op de tweede en de derde plaats. En Eindhoven hijgt als nipte nummer vijf nog steeds in de nek van de nummer vier: Utrecht. “In dat opzicht is er weinig veranderd sinds vorig jaar toen AshleyMadison.com voor het eerst de Top 10 van steden die met meest vreemdgaan uitbracht,” zegt woordvoerder Marco Barneveld.

Brabanders in opmars

De Groningers zijn nog steeds goed vertegenwoordigd met net als vorig jaar een nummer zeven notering in deze Top 10. Assen en Leeuwarden zijn verdwenen uit de lijst. Net als Heerlen en Maastricht, en hun bourgondische Limburgers. Maar de Brabanders zijn bezig met een opmars wat affaires betreft: Tilburg en Breda zijn nieuw in de Top 10 en staan op nummer acht en negen. In Haarlem hebben ze ook zin in stoute avonturen gezien de snelle toename van leden daar. Haarlem staat op de tiende plaats. Maar de snelste stijger en nieuwkomer is Almere. Met maar liefst 7,3% van de leden van AshleyMadison.com in Nederland woonachtig in deze stad prijkt Almere op de zesde plaats.

Datingsite voor vreemdgangers

AshleyMadison.com is de grootste datingsite gericht op vreemdgaan. Vooral gericht op Engelstalige landen, maar sinds kort ook op de Nederlandse markt. Ashley Madison is gestart in 2001 en heeft inmiddels bijna 100 miljoen leden wereldwijd. De naam Ashley Madison komt van de twee babynamen die destijds het meest populair waren: Ashley en Madison.

Percentage van het totale aantal leden van AshleyMadison.com per stad.
Amsterdam 12,70%
Rotterdam 10,80%
Den Haag 9,30%
Utrecht 8,20%
Eindhoven 8,00%
Almere 7,30%
Groningen 6,90%
Tilburg 6,30%
Breda 4,20%
Haarlem 3,20%

Lees ook:

Foto: 123RF Bron: Ashley Madison