Mensen die werken in dít vakgebied gaan het meest vreemd met collega’s

Je zou denken dat de Amerikaanse overspelwebsite Ashley Madison na haar hackschandaal van vorig jaar – waarbij de gegevens van 37 miljoen (!) gebruikers op straat kwamen te liggen – inmiddels uit de lucht zou zijn. Niets is minder waar, want vreemdgaan blijkt nog steeds big business. Toch is het waarschijnlijker dat je lief vreemdgaat op de werkvloer in plaats van het wereldwijde web.

En dan hebben we het met name over mannen die werken in de sales. Wat eigenlijk volstrekt logisch is, want deze mannen weten hoe ze zichzelf moeten verkopen, hoe ze moeten liegen en hoe ze je recht in de ogen moeten aankijken terwijl ze zeggen: “hier zul je geen spijt van krijgen.”

Salesmannen dus, blijkt uit nieuw onderzoek. 16,6 procent van mensen die in de sales werken hebben aangegeven weleens met een collega te hebben gevoosd. Op een tweede plek staan de medewerkers van de effectenbeurs. Gevolgd door artsen op een derde plek.

Oppassen voor die charmante salestijger dus!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Galore | beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.