Menstruatiepijn

geroosterde venkel

Menstrueren is niet de fijnste periode van de maand. Al dat gedoe met tampons en maandverband verwisselen maken het er niet veel beter op. Sommige vrouwen hebben zelfs zoveel last ervan dat ze belemmerd worden in hun dagelijkse bezigheden door buikkrampen, rugpijn of hoofdpijn. Toch kun je de pijn verlichten. Wij hebben een aantal tips voor je!

Zout
Zout kan echt helpen om je klachten te verminderen! Probeer om minstens 72 uur voor de menstruatie geen zout meer te eten. Wanneer je zout eet, heb je vaker last van een opgeblazen gevoel, waardoor de buikkrampen heviger lijken.

Bad
Een warm bad werkt rustgevend en verlicht krampen. Ook kan je een kruik vullen met warm water en deze op buik of onderrug leggen. Hierdoor worden de buikkrampen minder hevig.

Ontspannen
Ontspan! Ga een stukje wandelen of kijk een leuke film, zodat je je gedachten kan verzetten. Ook kun je een ontspanningsoefening doen. Ga daarvoor op je handen en knieën zitten en maak afwisselend je rug hol en bol. Of vraag aan iemand om je rug te masseren.

De pil
Mocht dit allemaal niet helpen, kan de pil de oplossing voor je bieden. Daarvoor moet je eerst even langs bij de huisarts. Door het gebruik van de pil worden de menstruatieklachten vaak minder, maar kun je ook precies uitrekenen en bepalen wanneer je ongesteld bent.