#MeToo gaat door: Uma Thurman beschuldigt Harvey Weinstein van aanranding

uma thurman harvey weinstein #Metoo

Uma Thurman heeft Harvey Weinstein beschuldigd van aanranding. In The New York Times deelt ze haar verhaal over de filmproducent, en dat is niet mis. Ook vertelt ze over het verraad van haar goede vriend Quentin Tarantino.

Thurman was bevriend met Weinstein en zijn vrouw Eve. ‘Hij praatte urenlang met me over materiaal en complimenteerde me. Mogelijk zag ik daardoor signalen over het hoofd,’ vertelt de actrice.

Londens hotel

De eerste aanranding vond plaats in zijn hotelsuite in Londen. ‘Hij duwde me naar beneden en probeerde zichzelf op me te schuiven. Hij probeerde zichzelf bloot te geven. Hij deed allerlei onaangename dingen. Ik deed er alles aan om de trein weer terug op de rails te krijgen. Mijn rails, niet die van hem.’ Een dag later werd er bij de actrice een grote bos gele rozen bezorgd. ‘Ik opende het bijgevoegde briefje alsof het een vieze luier was,’ vertelt Thurman.

Snel na het incident zagen de twee elkaar weer en sprak ze hem aan op zijn daden. ‘Als je iemand anders aandoet wat je mij hebt aangedaan, dan verlies je carrière, je reputatie en je familie. Dat zweer ik je,’ zegt de actrice over dat gesprek.

Verraad

Voor de films Pulp Fiction en Kill Bill – belangrijke projecten in Thurmans carrière – werkte Weinstein samen met regisseur Quentin Tarantino. De actrice vertelde hem wat er tussen haar en de filmproducent gebeurd was, maar daar deed hij niets mee. ‘Hij deed het waarschijnlijk af als: ‘Oh, arme Harvey. Hij probeert iets met meisjes die hij niet kan krijgen.’ Nadat Thurman hem opnieuw op het incident wees, confronteerde hij Weinstein met zijn gedrag. Die bood vervolgens zijn excuses aan haar aan.

Nog een incident

In het interview met The New York Times vertelt de 47-jarige actrice ook over een ander voorval. Op jonge leeftijd werd ze in New York verkracht door een man. ‘Het heeft me veel tijd gekost om in te zien dat mensen die gemeen tegen me waren niet het beste met me voor hadden. Kleine meisjes geloven op de een of andere manier dat wreedheid en liefde een connectie hebben en dat moet veranderen,’ aldus Thurman.

Weinstein heeft laten weten dat hij overweegt om Thurman aan te klagen vanwege de uitlatingen die zij over hem heeft gedaan. Hij laat via zijn woordvoerder weten ‘verbaas en bedroefd te zijn’ over haar beschuldigingen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Volkskrant, Telegraaf, LINDAnieuws | Beeld ANP