‘Mijn man heeft een treinvriendin’

treinvriendin

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: mijn man heeft een treinvriendin.

De man van de zwangere forummer greta2 heeft een treinvriendin. Bijna dagelijks reist hij met haar naar het werk, en als dat niet gebeurt appen ze soms wel een uur lang met elkaar. De gesprekken gaan niet over het randje, maar toch zit het greta2 niet lekker. Is ze terecht jaloers of in de war van de zwangerschapshormonen?

Beeld iStock
  • Hoezitdit: “Elke dag een uur whatsappen is best veel. Praat hij ook veel over haar? Als dat zo is, kun je best eens een balletje opgooien. Zorg er overigens wel voor dat je het feit dat jij je niet fijn voelt, niet op hem projecteert.”
  • himalaya: “Appt hij haar een uur als hij thuis bij jou op de bank zit, of appen ze als ze elkaar niet hebben getroffen op het station en allebei in een andere trein zitten? Dat zou voor mij gevoelsmatig wel een verschil maken.”
  • eefje1980: “lk vind dagelijks in de trein gezellig praten iets heel anders dan telefoonnummers uitwisselen en blijven appen. Heb járen met dezelfde collega’s dingen gedeeld in de trein, maar nooit een nummer uitgewisseld en daar was ook totaal geen noodzaak toe. Wat zegt hij er zelf over? In dit soort situaties kun je beter gewoon luisteren naar wat iemand zegt en zien wat iemand doet in plaats van zelf angstige conclusies te gaan trekken. En al helemaal niet onzeker worden van het feit dat je nu zwanger bent en al dan niet minder aantrekkelijk bent voor je man.”
  • SallySpectra: “Je kunt toch vrienden worden? Ik app met een mannelijke ex-collega. We lunchen regelmatig samen, al een paar jaar. Zit verder niets achter, hoor. Dus als er geen hitsige berichtjes heen en weer gaan, begrijp ik het probleem niet zo.”
  • Roosjediedeldoosje: “Zwangerschap kan je perceptie wel wat verstoren. Maar praat er vooral over met je man, hij moet wel kunnen begrijpen dat je je kwetsbaar voelt als zwangere. Ik ben zwanger van de tweede en heb af en toe ook van die ‘wat als hij een ander heeft en me in de steek laat?’-gedachten.”
  • MarindaH: “Dit is toch geen zakelijke connectie? Dit is loslopend wild.”
  • lilalinda: “Ik snap die angst voor flirten nooit. Als ik op mijn werk ben, zeg ik ook weleens iets dubbelzinnigs tegen een collega. Of ik kijk een keer extra vriendelijk naar een klant.”
  • Toverspiegel: “Als je een ongerust gevoel hebt, dan bespreek je dat met je partner. Zo werken fijne evenwichtige relaties. En misschien is er helemaal niets aan de hand, en gun je je vriend een leuke nieuwe vriendschap. Heb jij bovendien wat extra ruimte om gewoon lekker hormonaal te zijn. Niet te veel zorgen maken hoor, focus je op dingen waar je wel controle over hebt.”
  • Taralina: “Ik zie echt geen reden tot ongerustheid, wat reageren sommigen toch weer panisch.”

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.