Miss Flora Gattina: De allerzoetste verleiding

geroosterde venkel

Dromen
Al zolang ik me kan herinneren, kun je me wakker maken voor iets zoets. Ik droom er soms zelfs van! Dus tijdens een bezoekje aan New York kwam een van mijn dromen uit. Op elke hoek van de straat zag ik ze… CUPCAKES. Nu blijkt dat rond het jaar 1800 op deftige Engelse theekransjes al de eerste gebakjes in de vorm van een theekopje werden geserveerd, dus dat ze lekker zijn is niets nieuws. Maar met al die cupcakes in mijn ooghoeken begon ik mij vooral af te vragen waarom het toch altijd voelt alsof deze kleine taartjes me proberen te verleiden en me het gevoel geven ze te willen hebben, hebben, hebben!

Red Velvet
Eenmaal binnen bij Magnolia Bakery in Greenwich Village gaf ik mijn ogen de kost aan al die schattige taartjes met namen als Red Velvet, Devil’s food en Hummingbird en koos ik mijn favoriete Truffled Chocolate cupcake. De verleidingstechniek van de cupcake werd mij meteen duidelijk. Dat kleine taartje was niet alleen een lust voor het oog en voor al mijn andere zintuigen. Het was ook nog eens helemaal alleen voor mij. En wat is nou fijner dan een puur verwenmomentje?

Pin-up
Nog dagdromend over verleidelijke cupcakes moest ik ook weer denken aan die pin-ups van vroeger, die heel toepasselijk Cheesecakes werden genoemd vanwege hun zoete en verleidelijke voorkomen. “A pretty girl is better than cheesecake”, is wat ze zeiden. Tsja, daar kon ik het na vandaag niet meer mee oneens zijn.

Suikerzoet
Eenmaal terug in Amsterdam was het tijd om zelf aan de slag te gaan met de spulletjes in huis die ik van mijn zusje had gekregen. Ze kwam langs het winkeltje SugarLicious en dacht, dit is echt iets voor Flora! Ongelooflijk wat ze daar allemaal hebben. Een suikerzoete winkel vol met cupcake-decoraties in de vorm van bloemetjes, hartjes en hoge hakjes. Voor mijn eigen cupcakes gebruikte ik zoveel mogelijk biologische producten, in ieder geval de eieren en chocolade. Het resultaat van mijn eerste eigen gemaakte cupcakes mocht er dan ook zijn… Minty Chocolate! Yummie. Met hun 250 calorieën niet de magerste, maar met een uurtje PoleFlow les (door mij ontwikkelde paaldanslessen) geven, was dat zo weer verbrand.

Burlesque cupcake
Helemaal into de cupcakes moet mijn volgende droom ook wel uitkomen; een Burlesque cupcake act. Een corset met cupcake print heb ik al gevonden, een smakelijk hoogtepunt ook, nu nog muziek en vele andere details. Als een echte cheesecake pin-up in een cupcake-outfit, word ik de aller zoetste verleiding ever ;-).