Miss Flora Gattina: Seductive by Nature

geroosterde venkel

Ik krijg weleens een onverwacht complimentje van mijn lover, terwijl ik toch echt gewoon simpel katoenen ondergoed draag en net wakker ben. Dat is dan zeker niet het moment dat ik me nou op mijn verleidelijkst voel. Verre van zelfs! Maar mijn minnaar in kwestie wijt het dan aan mijn natuurlijke schoonheid! Nou ja?!

Je ware ‘ik’
Wat is die natuurlijke schoonheid dan toch? Is het als je mooi bent zonder make-up? Is het de schoonheid die je geliefde in je ziet, omdat hij nu eenmaal van je houdt? Of is het iets zoals je ware zelf die (vooral) naar buiten komt als je lekker in je vel zit?

Als ik voor een optreden of privé aan het verleiden sla, dan zet ik in ieder geval altijd wat van mijn ware ik in. Mijn eigen plezier, geluk of misschien zelfs melancholie. Dus ook al help ik de boel een beetje door die nepwimpers op te plakken en mijn hoogste hakken aan te trekken, het echte verleiden komt altijd oprecht uit mezelf.

Het zit volgens mij ook in de natuur van de vrouw om verleidelijk te zijn. Ik vind het in ieder geval heerlijk om te doen en om die blikken in mijn ogen te vangen! Alleen merk ik dat onze omgeving soms wel zoiets heeft van ‘doe maar gewoon…’. Gek, want al die vrouwelijke verleiding heeft toch een reden? Hoe anders trek je de aandacht van die, oh zo aantrekkelijke, man (of vrouw)?

Inspirerende verleidsters
Er zijn veel verleidsters die mij inspireren en ik kijk al jaren vol bewondering naar Marylin Monroe. Maar ik ben ook altijd gek geweest op filmster Ginger Rogers met haar stijl uit de jaren ’30, ’40 en ‘50. Vol ‘ouderwets’ verleiden met ‘aankijken, gauw wegkijken’. Wat konden ze toen verleiden zeg…

Burlesque verleidsters van deze tijd die ik bewonder zijn Dita von Teese met haar melkwitte huid, ravenzwarte haar en ongelooflijk mooie kostuums. Maar ook Dirty Martini, voluptueus en voor niemand bang.

Iedereen is verleidelijk
Tijdens de eerste les van mijn Burlesque cursussen merk ik altijd dat iedereen (soms zelfs dodelijk) nerveus is, maar op een gegeven moment komt er iets los. Dan worden er over en weer complimentjes gegeven en laat iedereen langzaam maar zeker steeds meer van zichzelf zien. Na een paar lessen wordt er rechter op gelopen, de blikken in de ogen veranderen…

En dat is het dus: die zo ontzettend verleidelijke, natuurlijke schoonheid! Schoonheid gaat dan ineens niet meer over het heersende ideaal. Iedereen blijkt verleidelijk te zijn op haar eigen unieke manier. Ooh la la, I love it!

Daarom houd ik dus ook zo van Burlesque, the art of tease. Het is voor alle soorten en maten. En het viert, met soms een beetje uitvergroten van ieders eigen en unieke kwaliteiten, de natuurlijke schoonheid!

Ook de binnenkant
Maar ja, als we willen stralen aan de buitenkant mogen we ook onze binnenkant niet vergeten… Dus toen mijn zusje en ik laatst bij Sugarless een heerlijk taartje waren eten kwam het idee naar boven. Waarom niet de verleiding van Burlesque combineren met de verleiding van een heerlijke high tea? (Uiteraard wel biologisch en zonder geraffineerde suikers) Yammie!

Sugarless is van de zusjes (actrice & presentatrice) Jennifer en (model) Joyce de Jong, dus die houden ook wel van een beetje glamour. Ter voorbereiding van onze samenwerking hebben we daarom van de week een prachtige fotoshoot gehad. Vol roze, een danspaal, bloemen, cupcakes, thee en een fantastische fotograaf… Het leek wel Alice in Wonderland! (Bekijk hier de ‘making of’)

Het zal te ver gaan om het resultaat biologisch paaldansen te noemen, maar de brug wordt geslagen tussen verantwoord en lekker eten, en bewust omgaan met lichaam en geest: The Bride’s Body & Soul Package (Tadaa!). Wat zullen die bruiden (en entourage) straks schitteren op hun bruiloft!

Wees jezelf!
En tsja, om een lang verhaal kort te maken: Volgens mij draait het bij die natuurlijke schoonheid allemaal om je ware zelf te laten zien, elk moment van de dag. Dus misschien eens zonder je make-up lekker genietend in het zonnetje of flanerend door de stad in je favoriete jurkje, haar opgestoken en hoge hakken om je ware diva te laten zien. Just be your beautiful you!