Misverstanden over seks

geroosterde venkel

Wij gaan de meest voorkomende misverstanden grondig te lijf.

Je moet allebei 100% zin hebben om te kunnen seksen

Tja, als je daar op gaat zitten wachten? Soms is seks net als eten: Pas als je een paar happen hebt genomen, merk je dat je toch wel trek had…

Wellicht is het dus toch de moeite waard om in ieder geval je best te doen om zin te krijgen, en een amoureuze toenadering niet direct af te kappen. Begin met lekker knuffelen, of masseren (of gemasseerd worden!) en wie weet krijg je toch dat fijne tintelingetje in je onderlijf. Zo niet, ook niet erg. Geniet dan van het feit dat je toch een paar intieme momenten met elkaar hebt. Dát is namelijk heel belangrijk in een relatie!

Mannen hebben altijd zin

Oké, véél mannen hebben váák zin. En is het vast ook wel zo dat een man makkelijker zin kan maken dan een vrouw. Maar toch: Niet alle mannen hebben altijd zin. Ga er dus niet zomaar van uit dat híj wel wil. Sterker nog: Er schijnen mannen te zijn die ook wel eens alleen maar willen knuffelen…

Zelfs als je ’s ochtends een bepaald lichaamsdeel tegen jouw lijf aan voelt prikken, betekent dat nog per se dat hij seks wil. Een ochtenderectie is in feite niet meer dan een willekeurige lichamelijke reactie. Het kan best zijn dat hij gewoon rustig wakker wil worden…

Alleen passionele seks is goede seks

Ja, seks & passie is een hele fijne combinatie. De passie die je voelt als je elkaar broeierig aankijkt, vervolgens de kleren van elkaars lijf scheurt, terwijl er vuurwerk in de lucht uit elkaar spat en jullie tegelijkertijd kosmisch klaarkomen, ja, dat is echt heel fijn. Maar is het realistisch om te denken dat seks (altijd) zo is of moet zijn? Waarschijnlijk is het realistischer om ervan uit te gaan dat seks gewoon fijn hoort te zijn. Passie houdt ook in dat je zin in de ander kunt hebben en je verheugt op een intiem avondje (of middagje of ochtendje). En lekker kunt genieten van een heerlijke vrijpartij, als het zo uitkomt!

Seks is alleen voor mooie, jonge mensen

Je zou het bijna wel gaan denken. Van alle kanten krijgen we te zien dat je als vrouw een geile stoeipoes van een jaar of 20 met grote borsten moet zijn, die zich gewillig laat nemen door een gevoelloze, gespierde pimp. Tja. Wat als je nou net de 20 gepasseerd bent, hier en daar wat putjes in je billen vindt en je spieren toch wat flexibeler zijn dan in je tienerjaren? Nou, dan hebben we juist goed nieuws voor je: De seks wordt er alleen maar beter op. Uit onderzoek blijkt dat de orgasmenfrequentie van vrouwen elke 10 jaar toeneemt, tot op je 80ste! Ook mannen worden beter naarmate ze ouder worden, met name mannen die in hun jonge jaren last hadden van vroegtijdige zaadlozingen.
Wat ook meespeelt is dat je met de jaren zekerder van jezelf wordt en je lichaam beter leert kennen. Fijn hè! 

In een lange relatie wordt de seks altijd minder

In frequentie zal de seks inderdaad altijd minder worden. Maar dat heeft er meer mee te maken dat je in het prille begin van een relatie zo bizar vaak seks hebt, dat het echt niet langer dan een half jaar tot een jaar vol te houden is (voor een normaal mens!). Verliefd zijn geeft je sowieso extra energie, dus een nachtje doorhalen omdat je lekker aan het seksen bent, maakt dan niet uit. Je zit toch wel weer stralend op je werk. Maar helaas houdt deze roes (echt) op. En dan heb je je slaap toch wel weer nodig. De kwantiteit neemt dus af, maar de kwaliteit daarentegen neemt alleen maar toe, omdat je steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Vereiste is wel dat je tijd voor elkaar blijft vrij maken!

Het is diep triest als je onder het gemiddelde presteert

Gemiddeld hebben wij Nederlanders bijna 2 x per week seks. Wat betekent het dan als je onder dat gemiddelde zit? Als je net een seksloze week achter de rug hebt? Is je seksleven dan definitief voorbij? Er kunnen natuurlijk allerlei geldige redenen zijn waarom de seks achterwege is gebleven. Maar probeer toch, als het enigszins gaat, tijd in te ruimen voor wat intimiteit. Hoe langer de seksloze periode duurt, hoe groter de drempel wordt om het weer te doen!

Seks valt niet te plannen, dat moet spontaan gaan

Ja, in een perfecte wereld zal dat wel zo zijn. Maar in de echte wereld is het nou eenmaal zo dat iedereen het erg druk heeft met van alles, en op de één of andere manier is seks vaak het eerste dat dan maar overgeslagen wordt. Dan is het dus wel handig om een afspraak te plannen om in ieder geval enkel en alleen tijd voor elkaar te hebben. Zie die afspraak niet als ‘nu MOETEN we seksen’, maar meer als ‘nu gaan we het samen fijn hebben’. En dan kan er alsnog spontaan gebeuren wat er gebeurt.

Ik krijg moeilijk een orgasme, dus er is iets mis met me

Als je de soaps en films gelooft, dan is er inderdaad iets mis met je. Je hoort namelijk al bij de minste aanraking in extase te raken… Toch komen de meeste vrouwen niet schreeuwend klaar als een man 2 keer in hun borsten knijpt en vervolgens penetreert. Daar is toch wat meer werk voor nodig. Zeker als je weet dat maar 30% van de vrouwen lichamelijk in staat is een orgasme te krijgen van penetratie alleen.

Wees niet bang om aan te geven hoe het wel bij jou werkt. De meeste mannen willen niks liever dan de goede knoppen vinden en jou te laten genieten. En als jouw bedpartner bij die paar figuren hoort voor wie jouw plezier ondergeschikt is aan dat van hem, tja, dan wordt het toch tijd voor een nieuwe liefde!