Moeders en vreemdgaan

geroosterde venkel

Mannen die vreemdgaan: we moeten er niets van weten. Maar vrouwen kunnen er ook wat van – en een gezin houdt ze daarbij lang niet altijd tegen!

Moeders
Uit Brits onderzoek bleek dat een kwart van de moeders die werden ondervraagd wel eens is vreemdgegaan. Veel vrouwen (64 procent) reden de scheve schaats voordat zij kinderen kregen, maar degenen die daarna als een blok voor een ander vielen, hadden vaak kinderen die jonger waren dan vijf jaar. Lang niet alle romances waren een lang leven beschoren – een derde liet het bij een one-night stand. Maar tweevijfde had een serieus avontuurtje en zo’n twintig procent werd echt verliefd.

Veel moeders bleken bovendien niet vies van ‘recycling’. 37 procent belandde bij een ex in bed en 12 procent koos een jeugdliefde. Bijna eenderde viel voor een vreemde, maar ook de beste vriend van manlief of de partner van een vriendin bleken doelwit, zij het bij slechts een klein percentage (respectievelijk 5 en 2,5 %).

Vaders
Natuurlijk moeten we de lieve papa’s ook niet onderschatten. Veertig procent van mannen die meededen aan het onderzoek is wel eens vreemd gegaan.

Oudere kinderen: minder avontuurtjes
Opvallend is dat hoe ouder de kinderen worden, hoe minder vrouwen vreemdgaan. Komt dit omdat de relatie dan al voorbij is? Of is het omdat vrouwen zelf ook ouder worden? Voelen zij zich op oudere leeftijd minder aantrekkelijk en nemen zij hun huidige man dan maar voor lief?

Bron: The Sun