Moet ik mijn vriend verlaten voor mijn ex?

Eva (23): “Toen ik negentien was, leerde ik Remy kennen: het was liefde op het eerste gezicht. Al snel kregen we een relatie, maar na een paar maanden maakte ik het uit zodat ik op mijn studie kon focussen. De chemie tussen ons is altijd gebleven en in de jaren daarna hebben we allebei geen andere serieuze relatie gehad. Een paar jaar na de break kregen we weer contact en we kwamen langzaam weer tot elkaar, tot Thijs in het spel kwam. Hij is lief en helemaal perfect. We begonnen te daten en zijn nu ruim een jaar samen. Het contact met Remy heb ik verbroken, anders vond ik het niet eerlijk tegenover Thijs.”

Niet echt verliefd
“Hoewel ik heel veel van Thijs hou en hij de liefste jongen ooit is, ben ik niet echt verliefd op hem. Althans, niet zoals ik dat destijds bij Remy voelde, aan wie ik nog steeds elke dag denk. Maar omdat Thijs al sinds ik hem ken in een rotperiode zit – hij heeft veel problemen met z’n ouders en weinig vrienden – kan ik het niet over mijn hart verkrijgen het uit te maken. Ik wil niet dat hij nog meer pijn heeft en ben bang dat ik zijn leven kapotmaak.”

Toekomstplannen
“Toch denk ik vaak dat ik Thijs moet verlaten omdat dit ook niet eerlijk tegenover hem is. Aan de andere kant: we hebben het superleuk samen en ik ben echt gek op hem. We maken toekomstplannen over trouwen en verre reizen, maar het lukt me maar niet om Remy te vergeten. En ik weet dat Remy ook nog steeds veel voor mij voelt.”

Is hij toch de ware?
“Ik ben bang dat als ik voor mijn soulmate Remy ga om te proberen die fijne verliefdheid te hervatten, ik erachter kom dat Thijs uiteindelijk toch de ware is. Zoals ik zei: er zal nooit iemand zo lief zijn als hij en ik hou zielsveel van hem. Maar ik zal hem nooit meer kunnen terugwinnen, omdat ik hem dan al zo veel pijn heb gedaan. Is ‘houden van’ genoeg? Moet ik toch bij Thijs blijven? Of gaan voor de echte liefde die er altijd is geweest?”

Foto: JenniPenni