Momenten dat casual sex een prima idee is

Casual sex

No strings attached? Dat is soms precies wat je nodig hebt.

Casual sex heeft een slechte reputatie. ‘Just sex’ zou leeg zijn en je alleen maar het gevoel geven dat je ontzettend single bent. Uit een onderzoek van anderhalf jaar geleden kwam naar voren dat het zou leiden tot minder zelfvertrouwen, een negatieve staat van zijn en depressieve gevoelens. Dat is niet echt reclame. Toch zijn er genoeg situaties te bedenken waarin een portie sex zonder verwachtingen hartstikke welkom is. Tenzij je iemand bent die na een potje vrijen meteen verlatingsangst heeft, dan geldt: do not try this at home!

De Ex-factor

Of je nu net een relatie achter de rug hebt en nog met liefdesleed zit, of dat het daten met iemand op niks uitliep. Sex kan een heerlijke afleiding zijn. En je helpen om vooruit in plaats van achteruit te kijken. Een steamy sexpartij met een hottie kan je een fijne boost geven. Je voelt je begeert. Het is doodeng en spannend tegelijkertijd. Je bereikt misschien wel een orgasme. En je hoeft alleen aan jezelf te denken omdat je toch geen relatie hebt.

Sahara

Je staat gewoon hartstikke droog. Interactie tussen de dijen is simpelweg te lang geleden: je moet sex. Op zo’n moment is casual sex ideaal. Of het nu eenmalig is of een scharrel wordt voor een tijdje, als je tegen een leukerd aan loopt, is er weinig reden om er niet voor te gaan.

Instant lust

Soms ontmoet je iemand waar je gewoon direct bovenop wil kruipen. Of ben je aan de andere kant van de wereld en weet je dat het niet meer zal zijn dan een holiday fling. Als het iemand is waarmee je jezelf absoluut niet serieus ziet daten, is de kust veilig: doen!

Trilalarm

Je vibo is je zat. Of nou ja, eigenlijk andersom. Je hebt gewoon behoefte aan iets anders dan mechanica om je naar een hoogtepunt te helpen. En naakt knuffelen, dat ook.

Beeld: iStock