Deze momenten mag hij niet vergeten

geroosterde venkel

 Mannen vergeten meer dan vrouwen, zo blijkt uit onderzoek. Vrouwonline verzamelde een lijstje met momenten die hij nooit moet vergeten. En: vier tips zodat je hem helpt herinneren.

1. Jullie eerste zoen

Eigenlijk moeten hij datum en tijdstip van alle ‘eerste keren’ zonder stotteren op kunnen ratelen: jullie eerste date, jullie eerste zoen, jullie eerste sekspartij. Als jullie op de eerste date al all the way zijn gegaan, dan heeft-ie het makkelijk.

2. Valentijnsdag

 

Je kunt wel heel hard roepen dat Valentijnsdag ‘commercieel’, ‘cliché’ of ‘nep’ is, maar wij willen je gezicht wel zien als de collega naast je een boeket van 50 rozen krijgt en jij alleen je eigen broodtrommeltje op je bureau hebt staan omdat de 14e voor hem echt niet anders of specialer is dan die andere 27 dagen van februari.

3. Je verjaardag

Op Facebook feliciteert iedereen je, maar je vriendje vergeet het even. En dat je dan een smsje van hem krijgt, blij denkt dat het een felicitatie is en in zijn berichtje leest: Hé lieffie, wat eten we vanavond?

4. De naam van je beste vriendin

Je hebt het nu al zó vaak gezegd. Maar blijf het zeggen. Succes.

5. De verjaardag van zijn moeder

Het getuigt toch wel van een goed karakter als hij de verjaardag van zijn moeder niet vergeet. Voorkomt ook gênante situaties, waarin jij je schoonmoeder treft en niet weet dat ze jarig is.

6. Vakantieherinneringen

‘Weet je nog lieverd, toen die ene keer, in Italië?” Nee? Weet je lieverd dat niet meer? Dat is pijnlijk. Stop je veel geld en tijd in een vakantie, om lekker samen tot rust te komen en even met z’n tweetjes te zijn, maak je veel foto’s en dan kan meneertje het vervolgens niet meer herinneren.

Troost je: vergeten is een manneneigenschap, zo blijkt uit het onderzoek. Ze kunnen er niets aan doen. En dus strijken wij vrouwen met onze hand over ons hart en helpen we ze een handje.

Help mannen herinneren:

Boekje

Maak een boekje waarin je bijhoudt wat jullie allemaal meemaken. Aan het eind van het jaar heb je een leuk verjaardagscadeautje met jullie hoogte- en dieptepunten. Leuk om terug te lezen.

Agenda

Jat zijn agenda en schrijf er belangrijke data in. Doe het in het klein en doe het stiekem, zodat je niet als een betweterig moederfiguur overkomt.

Herhaling

Een goede remedie tegen vergeten, is herhalen. Vraag hem meerdere keren naar bepaalde situatie, momenten of data, zonder dat hij doorheeft waar je mee bezig bent (want irritant willen we niet worden).

Meer info over het onderzoek vind je op Nu.nl.