Music was my first love

geroosterde venkel

Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek ‘Music Census’ (de grootste muziekenquête van Europa) vindt een gezamenlijke muziekvoorkeur de basis voor een goed functionerende relatie. Een derde vindt een verschil in muziekvoorkeur zelfs een reden om uit elkaar te gaan!

Het is te begrijpen dat je een hoop inlevingsvermogen mist als jij houdt van een strandfestival met Jan Smit en Nick & Simon met de zilte zeelucht op de achtergrond en hij liever staat te headbangen in een zwart rookhok op de scheurende klanken van een gitaar en het gebrul van een ruige metalzanger.

Of als hij nog steeds dezelfde muzieksmaak heeft als op zijn achttiende en helemaal weg is van Ali B met ‘Leipe Mocro Flavor’ en jij van rustgevende muziek houdt, bijvoorbeeld van Adèle. Of als één van jullie van techno houdt, want dit is de minst geliefde muzieksoort.

Bijna 90% van de respondenten houdt van pop, hier kun je dan ook niet de mist mee ingaan. Waarschijnlijk omdat pop een mengelmoesje is van allerlei genres. Maar wat misschien ook meespeelt, is dat je het zo vaak hoort. Misschien helpt het, als de muziekvoorkeur van je partner heel anders is, om vaker naar elkaars muziek te luisteren. Er zit vaak altijd wel een nummer bij dat je goed vindt.

Maar als dat toch niet zo is? Wat zou jij dan doen? Is dit een reden om het uit te maken? Laat hieronder je mening achter.