Na scheiding kritischer met daten

geroosterde venkel

Scheiden zorgt voor moeilijke tijden. Als de papieren zijn getekend en het zo ver is om afscheid te nemen van je oude leven, begint voor singles een nieuw avontuur. Ze willen verder, zien in dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt en binnen een jaar zijn ze op zoek naar een nieuwe liefde. Toch stapt niet elke gescheiden persoon direct in een nieuwe relatie.

Kritisch
“Veel Nederlanders zoeken na een scheiding een nieuwe relatie en datingsites spelen een grote rol bij deze zoektocht. Pas als alles is geregeld en gevoelsmatig de rust en de ruimte bestaat voor een nieuwe relatie is het een goed idee om weer te beginnen met daten”, aldus psychologe Mathilda van Maaren. Als het daten weer van start gaat, zijn vrijgezellen kritischer als het op een partner aankomt. Ze verwachten meer omdat ze beter (denken te) weten wat ze willen.

Het belang van de kinderen
Bijna 8 op de 10 mensen uit het onderzoek van PARSHIP en Nieuwe Stap geeft aan dat ook het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. Zij moeten ook een nieuwe persoon willen en kunnen toelaten in hun leven. Over het algemeen ziet het er voor deze vrijgezelle ouders rooskleurig uit. De meeste ondervraagden geven aan geen probleem te hebben met één of meerdere stiefkinderen.

Het ter wereld brengen van nieuwe kinderen, om zo een samengesteld gezin te vormen, is minder voor de hand liggend. Bijna 60% geeft aan geen kinderen meer te willen met een nieuwe partner.

Het daten kan beginnen!