Nederlanders hebben steeds vaker sex met vreemde

geroosterde venkel

Heb jij weleens een onenightstand met een totaal onbekende gehad? Genoeg Nederlanders wel, zo blijkt uit recent onderzoek. We hebben steeds vaker onenightstands met iemand die we niet of nauwelijks kennen.

Een internationale website voor casual dating deed hier onderzoek naar. De website ondervroeg 8239 personen uit 12 verschillende landen. Hieronder bevonden zich 514 Nederlanders.

Cijfers uit 2011 werden vergeleken met 2013 en wat bleek: in 2013 had precies de helft van de ondervraagde Nederlanders sex met een onbekende, terwijl dit percentage in 2011 nog maar op 26 procent lag.

Spannende ervaring

Ruim een derde van alle Europese respondenten in een relatie denkt dat sex met een vreemde spannender is dan met hun eigen partner. Mannen denken dit overigens vaker dan vrouwen (53 tegenover 22 procent).

Alleen sex

Het wordt door dit onderzoek nog eens bevestigd: je hebt weinig kans op een relatie met een onenightstand. Slechts één op de tien ondervraagde Nederlanders kreeg een relatie met een onenightstand. In 2011 was dit aantal wel hoger: één op de vier onenightstands leidde toen tot een stabiele relatie.

Romantische date

Toch houden Nederlanders ook nog van romantiek: 82,2 procent van de vrijgezelle vrouwen en 84,1 procent van de vrijgezelle mannen zou graag een romantische date willen met iemand die ze nog niet kennen.

Opvallend is dat 67 procent van de Nederlandse mannen hiertoe ook bereid is als ze weten dat het niet om de sex zou gaan. Slechts 48 procent van de Nederlandse vrouwen zou in dat geval op date willen.

Bron: C-date