Nederlandse man tevreden over bedprestaties

geroosterde venkel

Nederlandse mannen zijn erg zelfverzekerd als het om hun bedprestaties gaat. Tenminste, als we de resultaten van een onderzoek van Masterflirt.nl mogen geloven. De website, die mannen helpt bij het versieren en verleiden van vrouwen, hield een enquête waaraan 1823 mannen deelnamen.

Uit de resultaten blijkt dat mannen erg tevreden zijn over hun eigen sekskunsten: in totaal denkt 87% beter dan gemiddeld te zijn, waarvan 18% zijn prestaties tussen de lakens zelfs het stempel ‘uitstekend’ durft te geven. Gelukkig is het een man, Tom Gorny van Masterflirt.nl, die deze cijfers zelf relativeert.

“Wij moesten erg lachen toen we de resultaten zagen. Dit is een typisch voorbeeld van mannelijke zelfoverschatting. Veel mannen zijn nogal gemakkelijk geneigd erg tevreden met zichzelf te zijn en willen graag opscheppen over hun prestaties. Ook als ze er weinig van bakken.”

Fijn dat je het zelf zegt, Tom…

Opvallend is ook dat jongere mannen zichzelf vaak hoger inschatten dan oudere. Daar heeft Tom wel een verklaring voor: “Rond de dertig worden mannen realistischer, willen ze meer naar zichzelf kijken en sommigen beginnen dan zelfs aan zichzelf te werken om hun zwakke punten te verbeteren.”

Volgens de expert kunnen jonge jongens dat nog niet. “Die schreeuwen zo hard mogelijk dat ze erg goed zijn, maar dat is uit onzekerheid.” Zoals ik dat in mijn omgeving menig vrouw hoor beamen: de grootste opscheppers zijn de grootste falers…

Voor de 9% die aangaf zichzelf dramatisch slecht te vinden, is er naast medelijden natuurlijk ook hoop. “Als je dramatisch slecht bent, dan kun je ervoor kiezen aan de slag te gaan en beter te worden.”

Amen, Tom!