Nederlandse vrouw niet vies van lesbisch avontuurtje

geroosterde venkel

Sta jij open voor een avontuurtje met een andere vrouw? Volgens onderzoek van televisiezender TLC voelt namelijk bijna driekwart van de Nederlandse vrouwen zich aangetrokken tot hetzelfde geslacht.

De tv-zender voerde een onderzoek uit onder 1.300 vrouwen vanwege de Gay Pride in Amsterdam die duurt van 27 juli tot 4 augustus. Het blijkt dat Nederlandse vrouwen erg open-minded zijn over homoseksualiteit.

Lesbische sex

Hoewel de meeste dames wel nieuwsgierig  zijn naar lesbische sex, blijft het voor één derde van de vrouwen slechts bij fantasieën. Eén op de vijf heeft wél ooit een lesbisch avontuurtje gehad. Als we een beschuitje met een vrouw zouden mogen eten, zou dat het liefst met Angelina Jolie zijn. Ook Koningin Máxima, Doutzen Kroes en Pink zouden goed in de smaak vallen.

Gay icoon

Paul de Leeuw werd door een meerderheid van 34 procent uitgeroepen tot ‘Gay Icoon’. Presentator Arie Boomsma, die zich inzet voor de acceptatie van homoseksuelen in de samenleving, staat op de tweede plaats. Op internationaal niveau is zanger Elton John het boegbeeld voor homoseksualiteit volgens 26 procent van de ondervraagden. Gevolgd door George Michael (16 procent) en Lady Gaga (15 procent). Gordon is de minst geliefde beroemde ‘gay’, gevolgd door zijn vriend/vijand Gerard Joling.

In de kast

Verder blijkt dat de meeste vrouwen in het onderzoek denken dat Arie Boomsma nog ‘in de kast’ zit. Ook Rudolph van Veen, Jan Kooijman en Mark Rutte zouden volgens de ondervraagden eigenlijk geen hetero zijn zoals ze zelf beweren.

Acceptatie

Het homohuwelijk en adoptie door homoseksuele stellen wordt positief ontvangen: 90 procent heeft er geen moeite mee. 77 procent heeft homo- of biseksuelen in de vriendengroep en 70 procent heeft ook geen enkel probleem met twee zoenende mannen of vrouwen in het openbaar.