Nederlandse vrouw wil man met mooi lijf

geroosterde venkel

Wij Hollandse vrouwen nemen niet zomaar genoegen met elke man: onze partner moet een strak lichaam en een hoge opleiding hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van VIVA. Het tijdschrift legde 1400 vrouwen van rond de 30 jaar een enquête voor. En wat blijkt? De ondervraagde vrouwen dromen van een man met een hbo-opleiding. 20 procent wil zelfs dat haar man een universitair diploma heeft.

Overigens wil bijna de helft van de vrouwen dat haar man ambitieus is, maar óók genoeg tijd voor haar heeft. Hoeveel haar man precies verdient, vindt 81 procent van de vrouwen dan weer minder belangrijk. Ook het beroep is voor veel vrouwen (65 procent) niet cruciaal bij het kiezen van een man.

Naast een mooi lijf en goede opleiding, willen vrouwen overigens ook graag een man die meehelpt in het huishouden.

Kinderwens belangrijk
Of een potentiële partner kinderen wil, is echter wel een belangrijk onderwerp. Eén op de vier respondenten zegt nooit een relatie te beginnen met een man die geen kinderen wil.

Aan de andere kant haalt 22 procent van de vrouwen haar partner gewoon over om toch aan kinderen te beginnen. Zes procent vindt het daarentegen helemaal niet belangrijk of een man een kinderwens heeft.

Looks
Het uiterlijk is ten slotte ook een belangrijk aspect van een man. Vrouwen willen vooral dat een man langer is dan zijzelf (97 procent) en een stoppelbaardje is ook erg in trek (46 procent). Zoals eerder gezegd heeft de ideale man ook een lekker lijf (67 procent) of zelfs een sixpack (15 procent).

Maar let op: hij mag niet te veel borsthaar hebben (67 procent). Sommige vrouwen willen zelfs helemaal geen haar op de borst zien (24 procent). 80 procent van de vrouwen heeft overigens het liefst een man met bruin of zwart haar.

Wat vind jij het belangrijkste in een partner?

Bron: Nu.nl