Nice to know: waarom mannen eigenlijk tepels hebben

mannen tepels

Het zijn van die dingen die je je misschien een keer hebt afgevraagd maar waar je vervolgens je schouders over ophaalde omdat je geen zin had om te googelen. Maar het is fijn om zo’n weetje achter de hand te hebben als je weer eens op een suf feestje staat en je door je gespreksonderwerpen heen bent. Thank us later.

Waarom mannen eigenlijk tepels hebben, en andere feitjes over hun tepels. Hier gaan we:

  1. De reden dat mannen ook tepels hebben, is omdat die ongeveer een week vóórdat het sekseverschil bij de embryo ontstaat, worden gevormd.
  2. Ja, mannen kunnen ook borstkanker krijgen. Dat komt doordat mannen hetzelfde borstweefsel als een vrouw heeft, in hun borstkas hebben zitten.
  3. Als je genoeg vrouwelijke hormonen aan een man geeft kunnen zij zelfs melk afscheiden. Maar als dit spontaan gebeurt is het verstandig om een dokter te raadplegen.
  4. Omdat mannen dezelfde zenuwen in hun tepels hebben, kunnen ook zij opgewonden raken als hun tepels worden aangeraakt.
  5. En mannen kunnen, net als vrouwen trouwens, derde tepels hebben. Bij vrouwen kan een derde tepel zelfs melk produceren als een vrouw borstvoeding geeft. Een derde tepel bij een man is verstandig te onderzoeken, om te checken of er geen weefsel met kanker onder zit.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Cosmopilitan.com | Beeld iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.