Niet meer verliefd op je partner? Dat is helemaal niet gek

verliefd partner

Na een lange tijd nog echt elke dag vlinders in je buik voelen voor je partner? Er zullen maar weinig mensen zijn die deze vorm van verliefdheid ervaren. Het is daarom ook helemaal niet gek dat je deze kriebels niet meer hebt.

Want natuurlijk ben je nog steeds hartstikke gek op hem of haar. Maar niemand is perfect en wanneer je langer met iemand samen bent, zul je ook eerder de negatieve punten van de ander in gaan zien. Je verliefdheid kan daarom overgaan in houden van of misschien is het een teken dat jullie tóch niet zo goed bij elkaar passen.

Verliefd partner

In het begin vond je het misschien nog wel grappig dat hij of zij een echte sloddervos is, maar na voor de zoveelste keer die vieze sok opruimen, is het misschien niet meer leuk meer. Tekortkomingen worden onder een vergrootglas gelegd en daarom zul je dat écht verliefde gevoel minder ervaren dan voorheen.

Vlinders

Behoefte om toch weer die vlinders te voelen? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Laat met kleine dingetjes merken dat je de ander waardeert. Dit kan door een massage te geven, maar bijvoorbeeld ook door de hond uit te laten als je weet dat je lief het al hartstikke druk heeft. Waarom het werkt? Nou, omdat je hersenen zo weer even een herinnering krijgen dat je echt om deze persoon geeft.

Neem afstand

Afstand nemen om dichter tot elkaar te komen klinkt vreemd, maar werkt wel. Onderneem dus vooral ook nog dingen los van elkaar. Psycholoog Franklin Porter legt uit: ‘Als een relatie tussen twee mensen niet goed gaat hoor je vaak dat dat komt doordat ze uit elkaar gegroeid zijn. Maar heel vaak is het probleem juist dat ze niet gegroeid zijn als individuen, apart van elkaar.’ Dit kan ook door bijvoorbeeld zelf een hobby op te pakken. ‘Dit zorgt ervoor dat je partner je met andere ogen gaat zien’, aldus relatietherapeut Dr. Snyder.

What do you want?

Langs elkaar heen leven, kan ervoor zorgen dat je niet bespreekt met elkaar wat je nu nodig hebt. Snyder legt uit: ‘Het kan helpen om jezelf af te vragen wat je partner (op dat moment én in het algemeen) nodig heeft. Heeft hij of zij honger? Is ‘ie gewoon moe? Moet er misschien even geknuffeld worden?’ Wanneer je in kunt spelen op deze behoeftes, zul je misschien al een stuk dichter tot elkaar kunnen komen.

via GIPHY

Neem tijd voor elkaar

Geef toe, je woont misschien wel samen, maar écht tijd voor elkaar nemen? Dat gebeurt eigenlijk maar zelden. Probeer daarom ook momenten in te plannen waarbij jullie echt alleen oog voor elkaar hebben. Samen gezellig naar de bioscoop of een romantisch dinertje thuis, het kan allemaal helpen om je weer verliefd te voelen op je partner.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!