Zo word je NIET verliefd (en dat is soms ook weleens fijn)

niet verliefd

Verliefd worden anno 2017 is in veel gevallen net zoiets als met de plaag besmet worden. Ghosting hier, het-ligt-niet-aan-jou-maar-aan-mij daar, it can be a pain in the ass. En natuurlijk, we willen helemaal niet bitter worden als het om de liefde gaat, maar soms is fijn als je even niét verliefd wordt. Bijvoorbeeld als je te veel lol hebt in je vrijgezellenleven of wanneer je je wilt focussen op je carrière.

Wij presenteren je daarom het stappenplan om niet verliefd te worden.

Stap 1: heb een back-up

Door schade en schande wijs geworden weten wij vrouwen dat we heus niet al ons geld op één paard moeten wedden. Niet zo gek dat we er daarom graag een back up boy op na houden. En daar is helemaal niets mis mee, zolang je maar niet liegt en zegt dat hij je énige toy boy is, wanneer ie dat niet is. Plus, het is de perfecte manier om te voorkomen dat je verliefd wordt én toch plezier hebt. Dat zit zo: in plaats van één hele leuke jongen ontmoeten en daar al je tijd mee doorbrengen, stel je je met de back up in staat om dit met meerdere jongens tegelijk te doen. Reageert Paul niet meer op WhatsApp? Dan stuur je die leuke meme toch gewoon naar Lars? Is Lars te druk? No worries, Michiel wil vanavond best iets met je drinken. Voordat je van iemand anders kunt houden, moet je immers van jezelf houden en daar heb je met deze strategie alle tijd voor.

Stap 2: plan je activiteiten ’s avonds

De reden waarom de leukste mensen pas na hun studie aan de relatie gaan? Dat is omdat ze tijdens hun studie te druk zijn met ’s avonds lol trappen en overdag te druk zijn met bijslapen. Als je altijd op pad bent, heb je geen tijd om na te denken over “wat zijn we, zijn we vriend-en-vriendin, is dit een relatie?”. Terwijl je leeftijdgenoten hun eerste huis of hond kopen, ben jij te druk met al je avondactiviteiten om na te denken over de toekomst.

Stap 3: wees héél kritisch

De één noemt het ‘kritisch’, de ander noemt het bullet proof. Wanneer je een belachelijk onrealistische lijst hebt met kwaliteiten waaraan je toekomstige man moet voldoen, ga je de ware nooit vinden. Dat zorgt er automatisch voor dat alle mannen die je in de tussentijd tegen komt niet Mr. Right maar Mr. Right Now zijn. Zo stap je de relatie al in met ‘dit gaat toch nooit iets worden’ en voilà, dat wordt het dan ook niet.

Stap 4: maak onderscheid tussen vrienden en scharrels

Wanneer het om ‘echte liefde’ gaat, zul je veel mensen horen zeggen dat de beste relaties uit vriendschap ontstaan. Een beetje gek, als je bedenkt dat het merendeel elkaar ontmoet via Tinder en Happn dezer dagen… Toch hebben deze mensen ergens gelijk: het is makkelijker om op iemand verliefd te worden wanneer je een emotionele connectie met degene hebt. Heb je geen zin om verliefd te worden? Hou je vrienden dan lekker als vrienden en blijf weg uit het grijze gebied.

Stap 4: blijf trouw aan jezelf

We willen allemaal weleens het meisje zijn dat gewoon chill is en nooit gekwetst wordt. Maar koekoek, sommige van ons zijn nou eenmaal niet zo. Maar wat nog erger is dan keihard opzoek zijn naar een relatie, is het tegenovergestelde doen: zeggen dat je géén relatie wilt, maar eigenlijk wanhopig wél een vriendje wilt. Dat is een beetje hetzelfde als zeggen dat je Tinder haat, maar wel de app ‘gewoon voor de lol’ steeds weer opnieuw download om de zoveel weken.

Het is oké om verliefd te worden, dat doen we allemaal. Wees alleen eerlijk tegen jezelf en doe niet alsof die vlinders in je buik door de bami pangang van gister komen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Elite Daily | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.