Nieuw: vrouwvriendelijke versie van Tinder

tinder

Vind je Tinder een koeienkeuring waar vooral seksbeluste mannen je virtueel bespringen? De nieuwe dating app Bumble doet het anders.

Laten we wel wezen: deze app lijkt sprekend op Tinder, wat waarschijnlijk komt doordat het is bedacht door een ex-werknemer van Tinder: Whitney Wolfe. Zij had tijdens haar Tindertijd een relatie met Justin Mateen, de directeur van Tinder.

‘Hoer’

Toen deze relatie uitging bestookte Justin haar met berichten waarin hij haar een ‘heks’ en ‘hoer’ noemde. Uiteindelijk verliet Whitney Tinder, claimde ze een schadevergoeding (die zij ook kreeg) en startte zij een nieuwe dating-app: Bumble. De naam is afgeleid van het woord ‘bumblebee’ (hommel), oftewel de bij die bijna nooit steekt. Want Tinder kon behoorlijk steken, vond Wolfe. Vooral vrouwonvriendelijke benaderingen van mannen stuitten haar tegen de borst. Daarom kan bij Bumble alleen de vrouw een gesprek starten, als er een match is. En als dit niet binnen 24 uur gebeurt, wordt de match ongedaan gemaakt.

Geen vleeskeuring

Whitney is niet de enige die een vrouwvriendelijke datingapp bedacht. De Amerikaanse Susie Lee merkte dat ze met haar Aziatische uiterlijk vaak werd lastiggevallen door mannen met Aziatische fantasieën. Daarom lanceerde ze Siren, een app die de privacy van vrouwen meer waarborgt. Want al voordat je op Tinder een beslissing neemt of je iemand wegswiped of niet, kunnen alle Tindergebruikers die in de buurt zijn je foto’s bekijken. Het wordt dan de ‘vleeskeuring’ waar veel vrouwen geen zin in hebben.

Appetijtelijk

Op Siren wordt er op een vrouwelijk account in de eerste plaats geen foto getoond. Vrouwen kunnen wél alle mannen bekijken en hen stellingen voorleggen waar mannen op kunnen reageren. Als de vrouw tevreden is over de antwoorden die hij geeft, kan ze alsnog haar foto’s sturen zodat hij kan zien of hij haar ook appetijtelijk vindt. Siren is voor Nederlanders nog niet verkrijgbaar, maar er is een Android-versie in ontwikkeling. Grote vraag is wel hoeveel mannen zich hier zullen aanmelden, want die willen toch ook wel weten wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Antidate

Ten slotte is er ook de vrouwvriendelijke datingapp Antidate. Deze verbergt de locatie van de vrouwen voor mannen. En ook hier kunnen alleen de vrouwen de mannen aanspreken. Mannen kunnen alleen maar aangesproken worden en reageren. De verstuurde berichtjes worden een dag bewaard en daarna automatisch verwijderd. Eén voordeel voor de mannen: ze hoeven niet hun hoofd te breken over openingszinnen, maar kunnen lui achterover leunen en afwachten tot ze aangesproken worden. Maar of de mannen met een jagersinstinct hier nu zo blij mee zijn….

Lees ook:

 

tinderBeeld: 123RF