Nieuwe hype in de wereld van dating: slow daten is hot

Door de pandemie is het ontmoeten van een nieuwe vlam niet zo gemakkelijk, want hé die leuke man loop je nú niet zomaar tegen het lijf aan de bar. Maar niet getreurd, gelukkig hebben we de online dating wereld nog. 

Dankzij de pandemie – en quarantaines – doen ongeveer 2 op de 5 mensen er langer over om hun potentiële lover te ontmoeten. Maar het brengt ook nieuwe trends met zich mee.

Take it easy

De nieuwe hype in de wereld van online dating is namelijk door corona slow dating. En ja, slow dating is precies hoe het klinkt: mensen nemen de tijd om elkaar te leren kennen voordat ze beslissen of ze de ‘relatie’ willen voortzetten of hem of haar willen ontmoeten. Jemma Head, hoofd van de populaire datingapp Bumble, zegt: ‘Mensen beginnen zichzelf veel beter te leren kennen. En als gevolg daarvan nemen ze de tijd om erachter te komen wie wel en niet bij hen past.’

Lees ook
Tessa: ‘Als moeder van 2 jonge kinderen in lockdown zitten vind ik loodzwaar’

Een one night stand? Een vlugge wip met een vreemde? Niet meer in 2021. Je gaat niet zomaar meer met iemand mee naar huis. Je gaat eerst 16 keer wandelen en kussen in het park voordat je zoiets doet, vanwege de coronamaatregelen. Je kunt niet anders. Je zoent ook niet zomaar, want tja, je wilt toch zeker weten dat deze persoon een mogelijke virusuitwisseling waard is… Ofwel: we zijn slomer dan ooit, als het gaat om de liefde. En dat is eigenlijk zo’n slechte trend nog niet, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Bumble| Beeld: iStock
Tessa (31) is Redactiemanager Online van VIVA en VIVA Mama. Ze woont in Amsterdam met haar man en zoontjes. Ze is moeder van een tweeling, Bodi en Daaf (1). Volg haar dreumesavonturen op Instagram: @tessaheinhuis.