Nieuwe trend: trouwen met jezelf

trouwen

Droom je van je huwelijk, maar mis je een bruidegom? Dan is er nu de oplossing: trouw met jezelf.

Nee, we kletsen niet uit onze nek, maar zijn bloedserieus. In Japan heeft een reisbureau er zelfs big business van gemaakt. Reisbureau Cera Travel in Kyoto geeft single vrouwen de kans om de dag van hun leven te beleven, inclusief stomende huwelijksnacht.

Stand-in man

Het 2-daagse pakket bestaat uit het uitzoeken van een bruidsjurk, boeket, een bruidskapsel en make-up. Een stand-in man staat aan je zijde tijdens de fotoshoot. Dit is een mannelijk model dat je helaas na de shoot weer moet inleveren. De bruiloft kost 1700 dollar. Het bedrijf richt zich vooral op single, onafhankelijke vrouwen die carrière hebben gemaakt waardoor hun liefdesleven op een lager pitje is komen te staan. Ook gescheiden vrouwen die hunkeren naar een huwelijk met happy ending zijn de doelgroep.

Honeymoon

Nagi Daisen (43) vond haar solo-huwelijk net een droom: ‘Ik heb jarenlang een relatie gehad, maar we hebben het nooit tot een huwelijk geschopt. Ik besloot dit voor mezelf te doen, en het was geweldig. Ik heb altijd al een trouwjurk willen dragen en gepamperd willen worden als bruid, en nu heb ik dat eindelijk meegemaakt.’ Ook vrouwen wiens vriend geen zin heeft in een bruiloft, kunnen alsnog de dag van hun leven beleven. Erna sluit de partner vaak weer aan voor de honeymoon.

Kritiek

Niet alleen de Japanners zijn zo wappie om een solobruiloft te bedenken, ook in Engeland gebeurt het. Zo is Grace Gedler met zichzelf getrouwd, nadat ze zichzelf uiteraard eerst ten huwelijk had gevraagd. Grace was zes jaar single toen ze besloot om een goede relatie met zichzelf op te bouwen. ‘Sommigen hadden kritiek. Ik snap best dat als je aankondigt met jezelf te gaan trouwen, dat het een tikkeltje narcistisch over kan komen. Maar ik ben helemaal blij met mijn redenen. Ik heb een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt met behulp van meditatie en dans.’ Onder toeziend oog van haar vrienden en zus werd haar huwelijk afgesloten met een kus op de spiegel.

Bronnen: IB Times / The Guardian
Beeld: 123RF