Nooit meer gedumpt!

geroosterde venkel

Sommige vrouwen zijn goed in mannen aan zich binden, terwijl anderen keer op keer gedumpt worden. Maar dat hoeft niet meer. Met deze tips hou jij je man bij je. Als je dat tenminste wilt.

1. Laat zien dat je om hem geeft. Niet door al stiekem twee trouwringen te kopen en die onder je bed te verstoppen, maar met kleine dingen zoals laten merken dat je hem mist en dat je dingen van hem onthouden hebt, zoals zijn favoriete film, artiest of gerecht.

2. Je bent interessanter voor hem als je leven niet om hem draait (want zichzelf kent hij nu inmiddels wel). Besteed dus voldoende tijd aan je vrienden, familie, hobby’s, enzovoort. Je hebt er zelf ook niets aan om iedere dag smachtend naar de telefoon te staren.

3. Ben je nog aan het daten? Wacht dan met seks om te vermijden dat hij je als seksvriendin ziet. Hoe lang moet je dan wachten? Ongeveer een maand, zegt Lisa Daily, schrijfster van het boek Stop Getting Dumped.

4. Wees een steun voor hem. Klinkt – heel logisch, maar het omvat ook dingen als : lachen om zijn grappen (vind je het niet super hilarisch, glimlach dan alleen zodat blijkt dat je het waardeert dat hij het probeert), en hem aanmoedigen bij belangrijke gebeurtenissen.

5. Vermijd woorden als ‘vaste relatie’, ‘exclusief’ en ‘samenwonen’, want veel mannen krijgen er de kriebels van als ze het idee krijgen dat ze iets wordt opgedrongen. Wacht tot hij er zelf over begint.

6. Respecteer jezelf en handel ernaar. Wijs hem terecht als hij over je grenzen heen gaat.

7. Zoek naar een man die zich als een gentleman gedraagt. Goede manieren zeggen natuurlijk niet alles, maar vaak vormen ze wel een afspiegeling van zijn persoonlijkheid.

8. Zorg voor gesprekstof. Het is belangrijk om goed met elkaar te kunnen praten. Natuurlijk moet dat ook wel een beetje vanzelf gaan, maar doe er iets aan als jullie te kortaf zijn, door zelf vragen te stellen of discussies aan te snijden.

9. Maak tijd voor hem als hij dat nodig heeft, en help hem met problemen. Het moet natuurlijk wel van beide kanten komen, dat je je niet zijn coach en psychiater gaat voelen terwijl hij nooit naar jou vraagt.

10. Als zijn geluk voor jou even belangrijk is als het jouwe, weet je dat het goed zit. Hoewel jezelf kunnen zijn bij elkaar natuurlijk ook een grote rol speelt.