Oeps, betrapt!

Seksen in je eigen bed wordt op den duur een tikkeltje eentonig. Daarom wijken veel stelletjes zo af en toe uit naar de meest gekke plekjes voor een vrijpartij. Na een (niet heel representatief) onderzoekje in mijn directe omgeving blijkt dat de meeste vreemde seksplekken vooral openbare ruimtes zijn. Oftewel: plaatsen waar je het risico loopt om betrapt te worden. Blijkbaar vinden veel mensen het een spannend idee dat er ieder moment iemand getuige kan zijn van hun seksuele uitspatting. Noem een pashokje in een kledingzaak, bioscoopzaal, hoekje van een buitenzwembad, sauna. Zomaar een paar locaties die tijdens de rondvraag naar boven kwamen.

Vaginale droogte
Zelf ben ik daar niet zo van. Als ik het idee heb dat ik door anderen gezien of gehoord kan worden, krijg ik spontaan last van vaginale droogte. Ik ben er dan echt niet helemaal bij met mijn gedachten; een stemmetje in mijn achterhoofd zal de hele vrijpartij onafgebroken fluisteren dat ik mijn oren en ogen maar beter goed open kan houden, voor het geval er écht iemand binnenloopt. De spanning dat het eventueel zou kunnen gebeuren is heel anders dan dat je daadwerkelijk oog in oog staat met een gluurder.

Met zijn hoofd tussen mijn benen
Ik spreek uit ervaring, namelijk. Een gekke seksplek was het niet, maar op 16-jarige leeftijd deed ik het met mijn vriendje (die ene onvergetelijke eerste) eens op klaarlichte dag. ’s Middags na school, op mijn eigen kamer in het ouderlijk huis. Natuurlijk gewoon met de deur dicht. Op het moment dat mijn iets te enthousiaste broertje binnenstormde om ons iets te vragen, lag mijn vriendje net met zijn hoofd tussen mijn benen. Boven de dekens, want het was te warm om eronder te liggen.

Ik vergeet het verschrikte hoofd van mijn 3,5 jaar jongere broertje nooit meer. Zijn ogen popten bijna uit hun kassen. Nu kan ik erom lachen, maar destijds kon ik wel door de grond zakken. Mijn broertje snelde naar beneden, waarna wij ons met het schaamrood op onze kaken weer aankleedden. En niet meer naar beneden durfden om mijn ouders onder ogen te komen. Want dat mijn broertje een flapuit is, dat wist ik ook maar al te goed.

Donderpreek
Mijn pa en ma waren not amused. Vriendje en ik kregen een flinke donderpreek. Begrijpelijk natuurlijk; wie weet was mijn broertje wel voor de rest van zijn leven getraumatiseerd. Je eigen zus zien seksen, er zijn leukere dingen om naar te kijken. Ik heb hem er eigenlijk nooit meer over gesproken. Onze band is goed, maar ik durf het niet zo goed aan te kaarten. Misschien heeft hij het expres verdrongen en rakel ik het onnodig weer op. Sommige ouwe koeien moet je maar gewoon lekker in die sloot laten dobberen.

Ik doe het sindsdien in ieder geval liever wat voorzichtiger aan. Ik vind het leuk om af en toe het bed eens links te laten liggen, maar kies dan gewoon voor andere plekken in huis. Dat kan nu ik geen huisgenoten meer heb. In de keuken, op de trap, op de wasmachine, op de bank. Gewoon met de gordijnen dicht. Sorry buren, bij ons valt er niets te gluren.

Beeld: Thinkstock