5 onconventionele manieren om over een break-up heen te komen

Break-ups zijn eigenlijk nooit leuk. Het is altijd even wennen aan de nieuwe situatie, want je bent plots je beste maatje kwijtgeraakt. In sommige gevallen gaat dit gepaard met veel liefdesverdriet. Wat we doen om er over heen te komen? De één gaat iedere avond op stap, de ander zit wekenlang met een dekentje op de bank te snotteren. Of we gaan voor de meer rigoureuze strategie: we verven ons haar of gaan voor die neuspiercing. Maar er bestaan ook andere manieren om over een break-up heen te komen. Welke ga jij proberen?

Break-up apps

We leven in een tijd waarin zelfbesturende auto’s steeds normaler worden, dus natuurlijk is het dan logisch (…) dat er ook break-up apps bestaan. Yes, it’s true. Zo heb je de app Mend, die graag optreedt als je persoonlijke trainer voor tijdens een break-up. Naar eigen zeggen is Mend ‘je beste vriend die je nooit te veel vindt zeuren over je break-up. Mend checkt elke dag hoe het met je gaat en geeft je tips om door deze periode heen te komen.’ En dan is er ook nog Rx Breakup, de app die je door middel van schrijfoefeningen en activiteiten ook helpt met het helen.

The Museum of Broken Relationships

Je moet er helemaal voor naar Los Angeles, maar dan heb je ook wat. Het Museum of Broken Relationships staat vol met liefdesverdriet. Aan de hand van verschillende voorwerpen – we noemen een paar roze handboeien, borstimplantaten en een broodrooster – kun je hier alles lezen over verbroken relaties en de bijbehorende redenen. Grote kans dat je je hierdoor wat minder alleen voelt. Is Los Angeles te ver weg? Op de website krijg je al een aardig voorproefje.

Pruik erop

Zoals je hierboven al kon lezen, er is niets zo stereotyperend als het verven of knippen van je haar na een break-up. Wil je iemands emotionele toestand peilen? Dan hoef je vaak maar naar het kapsel te kijken. Grote kans dat dat meisje met het felroze haar kapot ging van liefdesverdriet en zonder een bezoekje aan de kapper dacht dat ze zou doodgaan. Een leuke tussentijdse oplossing dus, die drastische hairdo’s. Maar besef dat wanneer je over je liefdesverdriet heen bent, je lokken vaak nog steeds felroze zijn. Probeer daarom eens een gekke pruik. Zo kun je wel iedereen doen verbazen, maar heb je je haar niet permanent ‘beschadigd’.

Burn book

Dat de emoties tijdens een break-up hoog kunnen oplopen is niet zo gek. En oh oh oh, wat kan het lekker zijn om boze appjes of emails naar je ex te slingeren. Maar help je jezelf hier echt mee? Nope. Laat daarom je woede botvieren in een burn book, waar niemand anders dan jij zelf de regels bepaalt. Daarmee laat je je ex met rust en val je ook je vrienden niet lastig met al je kommer en kwel. Ben je na een tijdje over je liefdesverdriet heen? Dan kun je je boek ritueel verbranden. Voelt vast ook lekker!

Help iemand anders

De beste manier om aan je eigen zorgen te ontsnappen is door iemand te helpen bij het ontsnappen aan zijn/haar zorgen. Hierdoor kun je je eigen problemen in perspectief plaatsen. Doe vrijwilligers- of liefdadigheidswerk. Want wie liefde geeft, ontvangt vanzelf liefde terug.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

A post shared by VIVA (@viva_nl) on

Bron: Elite Daily | beeld: IMDB
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.