Over deze onderwerpen maken stellen het vaakst ruzie

ruzie na de bevalling

Voor de een blijft het bij een beetje gekibbel, terwijl de ander gerust zonder gêne een bord tegen de muur smijt. Tja, ruzieën met onze partner doen we allemaal weleens. Maar over het ene onderwerp vaker dan over het andere, zo blijkt.

Volgens relatietherapeut Rachel Sussman bekvechten stellen voornamelijk over vrij alledaagse dingen. Er is een aantal onderwerpen dat de revue vaak passeert.

 • Toewijding
  Heeft de een meer over voor de ander dan andersom? Willen ze wel allebei samenwonen? En zijn beide partijen even enthousiast over trouwen?
 • Klusjes
  Het komt nogal eens voor dat de één het gevoel heeft meer te doen dan de ander. In heterorelaties is dit vaak de vrouw. Toch hebben mannen andersom vaak juist het gevoel dat niet gezien wordt hoe veel zij eigenlijk doen.
 • Social media
  Gedrag op social media kan voor sommige stellen een ding zijn. Wanneer moet die telefoon echt weggelegd worden? En is het eigenlijk wel oké als je vriend op Instagram de hele dag naar Doutzen-lookalikes zit te staren?
 • Geld
  Dit thema komt volgens Sussman vaak aan het licht als een stel gaat samenwonen. Vooral als je qua uitgavenpatroon erg verschilt van je partner, kan dit struggles opleveren. Zo kan het voor een echte spaarder best frustrerend zijn als zijn partner elke week met nieuwe kleding thuiskomt.

Pijnlijk herkenbaar? Of gaan de ruzies bij jullie thuis over heel andere dingen?

Bron HLN | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.