Feitjes: Het sexleven van Nederlandse moeders

geroosterde venkel

Fabulous Mama hield een groot sex-onderzoek! 692 mama’s spraken open en eerlijk over hun sexleven. Hoe vaak doen ze het, waar fantaseren ze over en welk cijfer geven ze hun sexleven? Lees hier de uitkomsten!

Frequentie
Hoe vaak doet de Nederlandse moeder het eigenlijk? Daar was Fabulous Mama erg benieuwd naar. Wat blijkt? De grootste groep (18,1%) doet het tussen de 5 en 8 keer per maand. Zo’n 17 procent doet het 4 keer per maand. Daarna komt, met 13,5 procent, 3 keer en gedeeld op de vierde plek met 11,2 procent minder dan 1 keer en 9 tot 12 keer. Uitschieters naar boven zijn er ook: 5,1 procent doet het minimaal om de andere dag!

Vrouwen vinden kwaliteit zeker belangrijk, zo blijkt uit het onderzoek. Geen van de ondervraagde mama’s vindt dat zij veel te veel aan sex doet. Slechts 0,4 procent vindt het wel iets te veel. 21,4 procent vindt eerder dat ze veel te weinig sex heeft. De meeste vrouwen (44,2) antwoordden dat ze ‘iets te weinig’ sex hebben. Zo’n 34,0 procent heeft helemaal niks te klagen en is ‘heel tevreden’.

En de mannen?
Fabulous Mama ondervroeg vorig jaar de mannen en die waren toen iets minder tevreden. Daarvan vond 26,0 procent dat ze veel te weinig sex hadden en 41,1 procent iets te weinig.

Mannen blijken overigens in bed de touwtjes in handen te hebben. Op de stelling ‘Ik ben de baas in bed’ zei slechts 24,4% ja, tegenover 82,7% van de mannen.

Kinderen
Wat is de invloed van kinderen op je sexleven? Dat wilde Fabulous Mama ook graag weten. Vaak wordt namelijk beweerd dat de komst van kinderen leidt tot minder sex. Helaas is het wel waar: 43,2 procent doet het véél minder dan voorheen. 34,3 procent doet het iets minder. Overigens zegt 16,4 procent van de ondervraagde vrouwen dat er niets veranderd is in de frequentie.

Maar er is ook een beetje goed nieuws: 3,3 heeft sindsdien juist veel meer sex en 2,8 procent iets meer sex. Lucky bastards!

Rapportcijfer
De Nederlandse mama’s gaven hun sexleven ook nog een rapportcijfer. Gemiddeld werd dat een hele nette 7. Best goed, als je bedenkt dat de mannen vorig jaar hun sexleven slechts een 5,6 gaven. Overigens gaf 7,4 procent van de vrouwen haar sexleven zelfs een 9 en 3,2 procent maar  liefst een dikke 10!

 

Welke standjes zijn eigenlijk favoriet bij de Nederlandse moeder? En wat zijn onze geheime sexwensen? Lees binnenkort meer uitkomsten van het onderzoek op Vrouwonline!

 

Bron: Fabulous Mama