Ongevraagde dick pics? Dit type man stuurt ze het meest volgens de wetenschap

banaan
Een ongevraagde dick pic in je inbox is niet alleen heel vervelend, maar ook gewoon een inbreuk op je privacy. Toch is het vooral een bepaald type man dat dit soort kiekjes verstuurt.

Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in The Journal of Sex Research. Hierbij werd een testgroep van wel duizend mannen onderzocht. Waar keken de onderzoekers naar? Nou, naar hun type persoonlijkheid en of ze wél of niet pikante foto’s van hun geslachtsdeel verstuurden.

Narcistisch én seksistisch

En wat blijkt, mannen die dick pics verzenden via bijvoorbeeld WhatsApp of social media zijn vaker narcistisch én seksistisch ingesteld. Daarom werd de ‘proefkonijnen’ ook gevraagd wáárom ze een dergelijk plaatje sturen. Het meest voorkomende antwoord? Ze hoopten op deze manier dat de andere partij ook een seksueel kiekje terug zou sturen. Een andere reden was om te voldoen aan hun eigen seksuele behoeftes.

Angst

Maar de beweegreden om een ongewenste dick pic te sturen zijn echt not done. Wel 14 procent van de mannen gaf namelijk aan dit te sturen om ‘angst op te wekken bij de ontvanger’. Nog eens 10 procent wilde de ontvanger laten walgen en 8 procent hoopte op een boze reactie. De overige 8 procent wilde graag de ander een gevoel van schaamte laten ervaren. Euh, what?

Vijandig seksisme

De studie verklaart verder: ‘Door ongevraagde foto’s van hun genitaliën te verzenden, hoopten de meeste mannen seksuele opwinding bij de ontvanger op te wekken. Over het algemeen werden bij mannen die dick pics stuurden hogere niveaus van narcisme en vijandig seksisme vastgesteld.’ Damn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!