How to: Online daten mét succes

geroosterde venkel

Je wegwijs maken in de online dating-wereld is niet altijd een fluitje van een cent. No worries single ladies, Vrouwonline geeft nuttige tips zodat je met succes een leuke man aan de haak kan slaan.

 

Wees positief

Online liefde zoeken kan best frustrerend zijn. Heb je eindelijk die mooie man gevonden met een profiel die helemaal met jou matcht, reageert hij niet! Dat is balen, maar ga niet meteen bij de pakken neerzitten als de eerste de beste niet reageren. Sommige mensen kunnen je verrassen in de werkelijkheid, dus geef ook diegenen zonder Brad Pitt-uiterlijk een kans. De sleutel tot succes is positief blijven en verder zoeken.

Ga ook met een optimistische houding naar eerste dates. Ook al lijkt je afspraakje op het eerste gezicht niks, blijf gewoon beleefd en in gesprek. Wordt het niks, dan wordt het niks. Volgende beter!

Zorg voor een indrukwekkend profiel

Je profielpagina is eigenlijk een soort van dating-CV: het is de eerste indruk die je geeft aan potentiele afspraakjes. Maak een profiel dat jouw persoonlijkheid ademt, maar wees niet bang om ook een beetje te bluffen. Als je nu een rijtje maakt van jouw werk, hobby’s en interesses zou dat best saai kunnen overkomen, terwijl je in de werkelijkheid zo’n sprankelende verschijning bent! Overigens hebben veel mensen dezelfde interesses terwijl hun persoonlijkheid wel veel van elkaar kan verschillen. Zorg dus dat je opvalt: laat zien wat jou onderscheid van de massa.

Een recente profielfoto is erg belangrijk. Dus een foto van 10 jaar geleden kan echt niet meer. Je wilt natuurlijk niet teleurstellen als je je date in het echt ontmoet.

Twee gouden tips voor een aantrekkelijke profielfoto luiden: lach de mooiste glimlach die je hebt want mannen houden daarvan, en draag iets rood op de foto want uit onderzoek blijkt dat vrouwen die rood dragen meer bezoekers op hun profielpagina ontvangen.

Ga snel voor de eerste date

Wacht niet lang voordat je face-to-face ontmoet. Elkaar berichtjes sturen is een makkelijke manier om het ijs te breken, te zien of hij betrouwbaar is en of jullie veel gemeen hebben, maar stel een eerste date niet te lang uit. Pas bij real life-afspraakje merk je of het écht klik tussen jullie twee (en of hij er zo aantrekkelijk uitziet in het echt als op de foto).