Onzeker in de slaapkamer? Lees deze 5 tips

Je bent op je meest kwetsbaar als je met een ander persoon in je geboortepak in bed ligt. De onzekerheden die we hebben over ons lijf kunnen we vaak onder kleding verstoppen, maar nu zijn ze open en bloot for him/her to see. Zou de ander die dikke pukkel op je bil zien? Kom je te langzaam klaar… of te snel? Kreun je te hard of raar? Negatieve gedachten kunnen je behoorlijk onzeker maken. No worries, iedereen heeft wel eens twijfels over zijn bedpresentaties. Jij ook? LotteLust geeft tips.

 1. Lingerie
  Zelfs Doutzen Kroes is niet sexy in een naadloze, huidkleurige oma-slip. Supersexy lingerie kan echt wat doen voor je zelfverzekerdheid. Durf jezelf eens te hullen in een niets verhullende zwarte, kanten beha met string en jarretels. Je partner zakt door de knieën als-ie je ziet!
 2. Research
  Vertrouw niet alleen op je bedpartners op de fijne kneepjes van seks te leren. Duik ook zelf in de wereld van de erotica. Lees sexy verhalen, bekijk een mooie porna-video of lees artikelen. Hoe meer je gewend raakt aan spannende teksten en beelden, hoe normaler je het gaat vinden en hoe meer je je op je gemak zal zijn in de slaapkamer. En die tips komen natúúrlijk heel erg van pas.
 3. Focus
  Spoken negatieve gedachtes continu tijdens je hoofd tussen de lakens? Wees je hier bewust van en zet ze actief uit de hoofd. Het is lastig, maar blijf hierin oefenen. Jouw (onterechte) negatieve zelfbeeld is het enige wat je hierin in de weg staat. Concentreer je niet op wat er in je hoofd omgaat, maar focus je op wat je lichaam voelt. Dit kun je oefenen met deze ademhalingstechnieken.
 4. Lekker verzorgd
  Lichamelijke onzekerheden, zoals cellulite, zal je lichaam blijven houden. Als ze je maar niet tegenhouden als je met je geliefde de koffer induikt! Om toch lekker in je vel te zitten, kun je jezelf pamperen. Door je van top tot teen goed te verzorgen – zeg tegen jezelf: ik ben het waard, ik mag er zijn. Wedden dat je je een stuk sexier voelt als je je lichaam er tiptop uitziet?
 5. Communication is key
  Het geeft een echte confidence boost als je merkt dat je de ander op en top verwend in bed. Vaak heb je dat al door dankzij lichaamstaal, maar niet elke bedpartner is even duidelijk hierin. In dat geval is het slim om een leuk, open gesprek aan te gaan over wat jullie lekker in bed vinden. De aanleiding hiervoor kan bijvoorbeeld een romantische film zijn of een gesprek dat je met een vriendin had over haar seksleven. Doe dit niet direct ná de seks – dan ligt er de druk er te veel op.
 6. Drankje
  Als laatste hulpmiddel… dan kun je altijd nog een wijntje of twee drinken. Soms moet je even wat moed indrinken om je minder te concentreren op je onzekerheden en te denken aan veel belangrijkere dingen: sexytime!

Wil je nóg een stapje verder… lees dan deze tips hoe je dominanter in bed wordt.

Beeld: iStock

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

LotteLust is een online magazine waar onderwerpen als standjes, pijpen en porno aan de orde van de dag zijn. Alles wordt besproken op een classy, herkenbare manier, maar wel met een dikke kinky knipoog of course. Want: sex is leuk! En dat is waar LotteLust voor staat.