Onzeker tijdens sex? Zo zorg je dat je lekker in je vel zit

onzeker zijn tijdens sex

Ontspannen in bed kan lastig zijn als je eigen buikje je bijvoorbeeld in de weg zit. Gelukkig zijn er manieren om onzeker zijn tijdens sex los te laten!

Je bent flawless

Natuurlijk, niemand is perfect maar het is zaak om te leren kijken naar wat je mooi vindt aan jezelf in plaats van de dingen waar je iets aan zou willen doen. Focus op het negatieve en je ziet alleen nog maar het negatieve. Yup, zo werkt het echt. Geef jezelf complimentjes. Je hebt mooi haar. Een fonkelend paar ogen. Een lekker dikke booty. En stel sterke benen. En je dijen? Die zijn zo hot dat ze elkaar maar moeten blijven aanraken…

Me-time

Sex is niet altijd gepland maar stel dat je weet dat het gaat gebeuren, pak dan eerder die dag wat tijd voor jezelf. Zet muziek op, ga uitgebreid douchen of in bad, scrubben, scheren, waxen – wat je voorkeur ook is – en smeer jezelf in met een heerlijke bodylotion. Doe wat je nodig hebt om jezelf verzorgd en sexy te voelen.

Mooi setje

Fuck die onderbroek met een gat er in. Je bent meer waard dan dat! Echt! En nee, mooie lingerie hoeft niet duur te zijn maar zorg dat je dingen uitkiest waar jij jezelf het prettigst in voelt. En draag dit ook op de sexloze dagen. Voor jezelf. Omdat het nu eenmaal een fijner plaatje is. Omdat het damn hot is om een mooi setje aan te hebben onder grote slobbertrui.

Work out

Ja, sex telt ook als een workout, maar sporten is een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Het maakt je bewust van je lijf en geef je een fijne dosis feel good hormoontjes. Ga dus power walken in het park. Of dat body pump lesje doen in de sportschool. Je traint niet alleen je spieren maar ook je zelfvertrouwen. En met elke keer dat je weer sport, zie je wat je lijf allemaal kan doen. Hello awesome body!

Zelfliefde

Masturbeer. Ehhh wat? Ja, je leest het goed. Een relatie hebben of intensief met iemand daten betekent niet dat je masturberen maar achterwege moet laten. Het is een manier om te ontladen, jezelf op te warmen en om te ontdekken wat je lekker vindt in bed. En daar heb je tijdens partnersex alleen maar profijt van. Tijd dus om het heft in eigen hand te nemen…

Gentle reminder

Mannen zijn niet zo moeilijk. Een naakte vrouw in hun nabijheid vinden ze behoorlijk fantastisch. Hallo jackpot! Dat is wat hij denkt als je naakt voor hem staat. En al die andere dingen die jij denkt dat hij denkt? Juistem, die bedenk jij… het gebeurt alleen in je hoofd. Snel mee stoppen. Get busy missy!

Beeld: iStock