Op zoek naar een attente vent? Bestudeer zijn vingers!

vingers

Eén tip voor het uitkiezen van een potentiele nieuwe liefde: check zijn vingers! De lengte van de vingers van een man zegt namelijk alles over zijn dategedrag…

Heren wiens wijsvinger korter is dan hun ringvinger doen meer moeite om indruk te maken op hun (potentiële) partner, zo blijkt uit onderzoek van business school HEC Montreal. Etentjes, bloemen, chocolade en andere attente en romantische gebaren: je kunt ze met een gerust hart verwachten van deze mannen! En er zijn nog meer voordelen: als we het onderzoek mogen geloven geven deze heren meer om hun uiterlijk en verzorgen ze zichzelf goed. Ze gebruiken goede verzorgingsproducten en brengen regelmatig een bezoekje aan de sportschool.

Attente vrouwen

Bij vrouwen werkt het juist precies andersom. Steekt jouw wijsvinger boven je ringvinger uit? Dan trek jij waarschijnlijk alles uit de kast voor die ene man dan wanneer de lengte van je vingers anders is. “Dames met vrouwelijke vingers houden ervan zich leuk aan te kleden, dragen graag make-up en een lekkere parfum en dragen sieraden om een potentiele man te versieren,” vertelt Dr. Marcelo Nepomuceno, hoofd van het onderzoek. “Ook geven ze vaker cadeautjes aan de man waarin ze geïnteresseerd zijn.”

Hogere sexdrive

Eerder is al gebleken dat de lengte van onze vingers is gelinkt aan de hoeveelheid oestrogeen en testosteron waaraan we zijn blootgesteld in de baarmoeder. Prenatale testosteron zorgt ervoor dat mannen een hogere sexdrive hebben en daardoor meer tijd en energie steken in het imponeren van vrouwen. Bij vrouwen die veel zijn blootgesteld aan prenatale oestrogeen is hun sexdrive ook hoger en dat is dus de reden dat ze meer hun best doen voor aandacht van de heren.

Beeld: iStock