Intens orgasme door anale sex

Laten we maar niet om de hete brij heen draaien: de anus is niet bedoeld voor sex. De clitoris en de vagina, dat zijn de sexorganen. Toch bereik je ook een intens orgasme door anale sex!

Als je opgewonden bent, word je nat en gaat het vanzelf. Maar de anus maakt geen lubricatie aan, ook al ben je nog zo geil. Toch is Marijke liefhebber van anale sex. “Ik geniet enorm van anale sex. We combineren het met andere zaken, zoals een dildo of vingeren en het strelen van mijn clitoris. Ik kom ongelooflijk heftig klaar en blijf maar komen. Veel intenser dan wanneer mijn achterste er niet bij betrokken wordt.”

Onderzoek naar orgasme door anale sex

Grootschalig Amerikaans onderzoek van Indiana University wijst uit dat van de vrouwen die anale sex hadden, 94% een orgasme rapporteerde. Ja, je leest het goed. 94%. Dat is bijna een orgasme-garantie! Het ligt echter genuanceerder: uit hetzelfde onderzoek bleek dat anale sex vrijwel altijd wordt gecombineerd met andere prikkelende handelingen, zoals vaginale penetratie, orale sex en handmatig stimuleren van de clitoris. En hoe meer sexuele verrichtingen, des te groter de kans op een climax. Klaarkomen door uitsluitend anale sex kan niet, zegt Leusink. “Het uitrekken van de kringspier kan een prikkeling veroorzaken, maar dit is in eerste instantie niet sexueel. Vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris, en de zenuwen van de anus zijn niet gekoppeld aan die van de clitoris. Vaak wordt anale sex gecombineerd met clitorale stimulatie, waardoor je het kunt koppelen aan een lekker gevoel en een orgasme door anale sex kunt bereiken.”

Lees meer over dit onderwerp hier.