Een orgasme geneest deze 7 lichamelijke klachten

geroosterde venkel


Een hoofdpijntje is niet langer een excuus om niet te vrijen, maar juist een goede reden! Wist je namelijk dat een orgasme deze 7 soorten klachten kan genezen? Daar kan geen pilletje tegenop!

Sex is supergezond en ook nog eens een goed geneesmiddel, zo blijkt. Dus de volgende keer als je last hebt van een van de onderstaande klachten weet jij wat je te doen staat!

 

Hoofdpijn

De endorfine die je lichaam aanmaakt als je vrijt, verlicht het gevoel van een bonzend hoofd. Verder maakt het niet uit of je ‘eigenhandig’ klaarkomt of met sex met een partner.

 

Pijn

Een orgasme werkt net zo sterk als een pijnstiller. Het verlicht direct de pijn. Verder is onderzocht dat het een bevalling ook veel dragelijker maakt.

 

De hik

Je adem inhouden, pindakaas eten, ondersteboven water drinken… Een orgasme krijgen in een toevoeging aan de lange lijst van oplossingen tegen de hik. Sex stimuleert namelijk de hersenzenuw die geprikkeld moet worden om van het vervelende kwaaltje af te komen.

 

Menstruatiekramp

Vrouwen weten hoe naar deze krampen kunnen zijn. Tijdens een orgasme spannen spieren in de baarmoeder zich aan waardoor de pijn wordt verlicht.

 

Stress en depressie

De hormonen endorfine en oxytocine zijn wondermiddelen die je direct een gelukkig gevoel geven. Bovendien zou sperma (indien oraal ingenomen) je stemming oppeppen en antidepressie bevatten.

 

Insomnia

Een potje vrijen is al een vermoeiende training op zich, maar ook de dosis oxytocine die wordt vrijgegeven in je hersenen als je klaarkomt werkt als een slaappilletje.

 

Ochtendmisselijkheid

Een psycholoog aan de Amerikaanse universiteit beweert dat sperma ochtendmisselijkheid veroorzaakt en het ook kan verhelpen. Namelijk hoe meer je in je krijgt, hoe beter je tegen de misselijkheid kunt, beweren ze.

 

Bron: YourTango