Orgasme maakt slim (plus tips voor een knallende!)

geroosterde venkel

Een orgasme is fijn en bijzonder lekker, maar maakt je ook nog eens slimmer zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Waar wacht je nog op? O nee, lees eerst nog even deze tips voor een knallend hoogtepunt.

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een orgasme de activiteit in je hersenen verhoogt. De onderzoekers gebruikte speciale apparatuur om de doorbloeding in de hersenen te meten tijdens verschillende activiteiten zoals een kruiswoordpuzzel of een orgasme. Bij het puzzelen verhoogde de activiteit van de hersenen maar gedeeltelijk terwijl tijdens het orgasme de activiteit in de gehele hersenen meer werd. Met andere woorden, een orgasme is nog beter voor de functies in het brein dan het puzzelen (dat door oudjes toch vaak wordt gedaan om het geheugen wat te trainen…).

Tips voor een knallend orgasme

Niet denken
Tijdens een vrijpartij lukt het soms niet om in de juiste mind set te komen. Zorg er dan voor dat je van tevoren alvast in de stemming bent en stress (en alles wat je nog ‘moet’) hebt losgelaten.  Kijk erotische beelden, neem een warm bad of luister fijne muziek. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Help hem een handje
Als zijn moves niet werken, help hem dan een handje. Pak zijn hand en leg hem op de jouwe. Laat hem vervolgens zien welke bewegingen jij fijn vindt. Wees niet bang voor zijn reactie: de meeste mannen vinden dit alleen maar opwindend. Bovendien zijn mannen actiegericht, dus je kunt het beter laten zien dan vertellen.

Spannende fantasie
Kom je niet in de stemming? Speel dan voor én tijdens de sex een spannend scenario in je hoofd af. Niemand ziet het behalve jij dus ga los qua seksuele fantasieën, zonder remmingen.

Neem het heft in eigen hand
Wees niet bang om zelf je clitoris te stimuleren tijdens een vrijpartij. Het lijkt misschien raar tegenover je partner, maar hij vindt dit juist sexy!

Laat je niet afleiden
Niets leidt meer af dan een telefoon die constant oplicht. Zet het ding uit en concentreer je op het moment. Probeer je ook niet te laten afleiden door gedachten als ‘zie ik er wel goed uit?’. Dit is niet bepaald bevorderend voor je libido. Als dat een keer niet lukt doe je lekker de lichten uit. Het gaat er immers om dat jij je goed voelt.

Neem een douche
Door samen met je partner een hete douche te nemen, kom je beiden in de stemming. Pluspunt: je hoeft je in bed geen zorgen te maken om je hygiëne.

Raak niet in de stress
Lukt het ondanks alle tips toch niet om dat geweldige orgasme te krijgen? Raak dan vooral niet gestrest. Veel vrouwen bereiken tijdens de seks een ‘plateaufase’, waarbij ze opgewonden zijn maar niet verder komen. Het duurt gemiddeld zo’n 20 minuten voordat een vrouw haar hoogtepunt bereikt. Bij de één duurt het korter, bij de ander langer. Gewoon blijven proberen, en vooral blijven genieten!

Lees ook:
Orgasme is gezond!
11 wonderbaarlijke feiten over orgasmes

Bron: Everyday Health