Orgasme vergroot kans op diepzinnig gesprek

orgasme goed gesprek

Een orgasme is niet alleen het hoogtepunt van de vrijpartij, maar geeft jullie relatie ook op emotioneel niveau een upper.

Want nadat jullie zijn klaargekomen, is de kans groter dat jullie een diepzinnig gesprek zullen voeren. Dit blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Connecticut. De onderzoekers concludeerden dat mensen na een orgasme openhartiger zijn tegenover hun partner, vanwege de stoot oxytocine die dan vrijkomt in de hersenen. Dit wordt ook wel het ‘sociale hormoon’ genoemd. Een toename van oxytocine zorgt voor een groter vertrouwen. Daarnaast zorgt de vermindering van cortisol –ook het stresshormoon genoemd- voor een ontspannender gevoel. Door deze combi voel je je zo op je gemak, dat je je meer opent naar je partner dan normaal.

Bezopen praat

Als je denkt dat het extra helpt om je schatje dronken te voeren: laat de kurk op de fles! Want daar worden de gesprekken juist minder positief en oppervlakkiger van. ‘Oxytocine is een upper voor dit soort gesprekken, alcohol een downer’, vertelt onderzoeker Tamara Afifi. Als je én alcohol hebt gedronken én het orgasme wegblijft, zijn de gesprekken het minst leuk, aldus de onderzoekers.

Bron: National Communication Association
Foto: 123RF