Wat een orgasme zegt over je relatie

orgasme

Natuurlijk is een vrijpartij ook fijn zonder hoogtepunt, maar een happy ending blijkt best belangrijk te zijn voor je relatie.

Zo wees recent onderzoek onder 85 samenwonende koppels in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar uit. Elk stel werd apart van elkaar gevraagd om hun relatie te analyseren aan de hand van de mate van bevrediging in hun sexleven. Zo moesten ze vertellen of hun partner ze sexueel begrijpt, wat ze meestal uitspoken tussen de lakens en hoe vaak ze een hoogtepunt bereiken tijdens de sex.

Gelukkige relatie

Wat blijkt nou… Hoe meer sex en hoe meer orgasmes, des te gelukkiger en bevredigender de relatie. Vooral bij vrouwen is het cruciaal – een vrouw die zich gelukkig voelt bij haar relatie werd geassocieerd met meer vaginale orgasmes en minder masturbatie. Ook mannen waren meer tevreden over het sexleven wanneer hun partner vaak klaarkwam.

Conclusie?

Het orgasme van de vrouw is dus best wel belangrijk voor een gelukkige relatie, voor zowel mannen als vrouwen. En andersom. De twee gaan hand in hand, want je zou ook kunnen zeggen dat een gelukkige relatie essentieel is om goed bevredigd te kunnen worden. Welke van de twee op de eerste plek komt, kun je het beste zelf beoordelen…

En hoe krijg je nu een knallend orgasme? Dat lees je hier.

Bron: Women’s Health